|

Kılıçdaroğlu'ndan skandal ihlal

Balıkesir'de askeri üstte törenle karşılanan CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçim yasağını ihlal etti. Askeri üsse özel helikopteri ile iniş yapan Kılıçdaroğlu askeri törenle karşılandı. Tören mangasının sadece Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı ve amirleri dışında kimseyi karşılamayacağı askeri yönetmeliklerle kontrol altına alındığı biliniyor. Seçim yasağının ihlali anlamına gelen bu uygulama sosyal medyada büyük tepki topladı.

Yeni Şafak
23:35 - 13/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:12 - 14/04/2017 Cuma
Diğer
Kemal Kılıçdaroğlu askeri üstte törenle karşılandı
Kemal Kılıçdaroğlu askeri üstte törenle karşılandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir ve ilçelerindeki programları kapsamında Bandırma'ya geldi. Kılıçdaroğlu'nu taşıyan uçak Bandırma 6. Ana Jet Üssü'ne indi. Kılıçdaroğlu, seçim yasağı ihlal edilerek askeri bir törenle karşılandı.

Balıkesir'de yaşanan seçim yasağı ihlali, sosyal medyada da geniş yankı buldu.


YSK'nın 64. maddesine aykırı

A Haber'de yayınlanan görüntülerin YSK'nın 64. maddesine aykırı bir durum olduğu öğrenildi. Bandırma 6. Anajet Üssünde komutanlar tarafından Kılıçdaroğlu'na düzenlenen törene benzer bir durumun, daha önce hiç yaşanmadığı vurgulandı.


Teamüllerin dışına çıkıldı

Askeri kaynaklar ve hükümet kaynakları tarafından alınan bilgilere göre, askeri törenle karşılama teamüllerin dışına çıkılmış bir durum.


#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Balıkesir
7 yıl önce