|

Bu caninin hakkı idam!

Emine Bulut, eski kocası Fedai Varan tarafından 10 yaşındaki kızının gözü önünde canice öldürüldü. Kırıkkale’de yaşanan bu eski koca dehşeti Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Savcı ağırlaştırılmış müebbetle iddianame hazırladı, bakanlar peş peşe açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, caniye hak ettiği cezanın verilmesi çağrısında bulundu. Emine Bulut’un son görüntüleri yürekleri dağladı. Kızının gözü önünde kanlar içinde kalan Emine Bulut’un “Ölmek istemiyorum!” feryadı, talihsiz kızın da “Anne ne olur ölme” demesi herkesi ağlattı. Utanmadan kendini savunan ve maktül kadını suçlayan Fedai Baran, cezaevine gönderilirken, çocuk, Bakanlık tarafından koruma altına alındı.

Fazlı Şahan
04:00 - 24/08/2019 Cumartesi
Güncelleme: 07:32 - 24/08/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Katil Fedai Baran
Katil Fedai Baran
Kadına şiddet bu kez
Kırıkkale’de
ortaya çıktı. Eski kocası tarafından vahşice bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut’un son anlarında çekilen görüntüleri Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Görüntüde kanlar içindeki Emine Bulut,
“Ben ölmek istemiyorum”
derken, yanında bulunan 10 yaşındaki kızı F.B.B.’nin
“Anne lütfen ölme”
diyerek ağlaması yürekleri yaktı.

Kızının gözü önünde

Korkunç cinayet, 18 Ağustos’ta Menderes Caddesi’ndeki bir kafede işlendi.
Fedai Baran,
6 yıl önce boşandığı eski eşi
Emine Bulut
ve kızı F.B.B. ile kafede buluştu. Fedai Baran ile Emine Bulut, arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüdü ve Fedai Baran, yanındaki bıçakla eski eşini,
10 yaşındaki kızının gözü önünde
vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. Emine Bulut kanlar içinde kalırken, Fedai Baran taksiye binerek kaçtı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaralanan Emine Bulut ile kızı F.B.B.’yi ambulansla Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırdı. Tedaviye alınan Bulut, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti.

Utanmadan kendini savundu

Fedai Baran, olayın ardından
Bahşılı
ilçesinde gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Fedai Baran, mahkemedeki ifadesinde,
“Çocuğumun velayeti konusunda konuşurken bana hakaret edince sinirlenip, yanımda gezdirdiğim bıçakla vurdum”
dedi.

Türkiye ayağa kalktı

Olayın hemen ardından Emine Bulut’un son anlarının görüntüleri ortaya çıktı. Kanlar içinde olan ve ayakta durmakta zorlanan Emine Bulut’un,
“Ben ölmek istemiyorum”
diyerek feryat ettiği görüntülerde, kızı F.B.B.’nin ise
“Anne lütfen ölme”
diyerek, annesinin başını tutması ve ağlaması yer alıyor. Yürekleri dağlayan görüntülerin ortaya çıkmasıyla Türkiye ayağa kalktı. Özellikle sosyal medyada EmineBulut hastagh’i ile cinayeti lanetleyen vatandaşlar, cani eski kocanın hak ettiği cezası alması çağrısında bulundu.

Müebbet isteniyor

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili açıklama yaptı. Saldırganın eski eşini boğaz, sol kol, göğüs kısmından bıçakladığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:
“Olayla ilgili, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tüm yönleri ile soruşturma yapılıp, şüpheli hakkında ‘canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme’ suçundan Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi’ne iddianame düzenlenmiştir.”
Savcılığın zanlı için ağırlaştırılmış müebbet cezası istediği öğrenildi.

Ölmek istemiyorum!

  • Çocuk gözetim altına alındı
  • Vahşi cinayetin görüntülerinin ortaya çıkmasıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir açıklama yaptı. Bakanlık’tan yapılan açıklama şöyle:
    “Cinayetin ardından Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerimiz olaya anında müdahil olmuştur. Saldırıya tanık olan kızımız yakınlarının yanında ve Bakanlığımız psikologlarının gözetimindedir. Cinayeti gerçekleştiren kişinin en ağır cezayı alması için Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz kanalı ile de davaya müdahil olunacaktır.”

Bizi de öldürecekti

Emine Bulut’un kardeşi
Kazım Bulut,
ablasının katili Fedai Baran’ın en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Fedai Baran’ın evlilikleri boyunca,
alkol, uyuşturucu kullanıp, kumar oynadığını ve çocuğuna hiç babalık yapmadığını anlatan Kazım Bulut,
ablası ve eski kocasının tek celsede boşandığını ve Fedai Baran’ın çocukla ilgili hiçbir şey talep etmediğini söyledi. Bulut, olay günü zanlının isteği üzerine ablasının onunla çarşıda buluştuğunu, tartıştıklarını ve ablasına hakaret etmeye başladığını belirtti. Zanlının, ablasını eve gitmek için çocuğuyla minibüse bindiği sırada aşağı indirdiğini anlatan Bulut, şöyle devam etti:
“Orada tartışırken dolmuşçular falan araya giriyorlar. Sonra ‘konuşalım’ diye ablamı ve çocuğu olayın yaşandığı yere götürüyor. Zaten 4-5 aydır bu işi kendi kendine kuruyormuş. Belinde sürekli ekmek bıçağıyla geziyormuş, ‘Abilerini, babasını öldüreceğim’ diye anlatıyormuş. Ablamı bıçakladıktan sonra da babamı aramış, ‘Seni de öldüreceğim, bekle geliyorum’ diye. Sonra da zaten yakalanıyor.”

Hukuki düzenleme için talimat verdi

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,
    dün partisinin MKYK toplantısında Emine Bulut cinayeti ve görüntülerin paylaşılmasıyla ilgili sert çıktı. Erdoğan, sosyal medyada cinayet, şiddet görüntülerini paylaşanlar ve yayanlar hakkında çalışma yapılmasını istediği öğrenildi. MKYK toplantısında Erdoğan,
    bu tür görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının arttığını ve bunun doğru olmadığını söyledi.
  • Meclis gündemine gelecek
  • Toplantıda, sosyal medyada cinayet, şiddet görüntülerini paylaşanlar ve yayanlar hakkında çalışma yapılması gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tür paylaşımlar yapanlar hakkında
    “suçu ve suçluyu övme”
    konusunda işlem yapılabilmesi için gerekli düzenlemelerin hayata geçirilmesini istedi. Ayrıca, Adalet Bakanlığı’nın konu üzerinde çalıştığı, AK Parti’nin Meclis açıldıktan sonra konuyu Meclis’e taşıyacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanımız yetkilileri göreve çağırdı

  • İletişim Başkanı Fahrettin Altun,
    Emine Bulut cinayetiyle ilgili yaptığı açıklamada, olayın toplumda haklı bir infial yarattığını vurguladı. Altun, şunları kaydetti:
    “Sayın Cumhurbaşkanımız, Emine Bulut’un vahşice katledilmesinden dolayı derin bir üzüntü duymuş, bu üzüntüsünü ilgili kamu görevlileriyle paylaşmış, failin hak ettiği cezayı alması ve kadına yönelik şiddetle mücadele noktasında gerekli adımların atılması için yetkilileri göreve çağırmıştır.”

Hak ettiği ceza verilecek

  • Adalet Bakanı Abdulhamit Gül
    Emine Bulut cinayetine ilişkin açıklama yaptı:
    “Vahşice katledilen Emine Bulut’a Allah’tan rahmet diliyorum. Cinayetin hemen ardından saldırgan derhal tutuklanmıştır. Hukuki süreç devam etmektedir. Yargı makamları tarafından caniye hak ettiği cezanın gecikmeksizin verileceğine inancım tamdır.”


#Emine Bulut
#Fedai Baran
#Kırıkkale
#Cinayet
#İdam
5 yıl önce