Mavi Tren 182 kişiyle devrildi

Aa
00:0023/09/2008, Salı
G: 23/09/2008, Salı
Yeni Şafak
Mavi Tren 182 kişiyle devrildi
Mavi Tren 182 kişiyle devrildi

170'in üzerinde yolcusu ve 12 personeli bulunan tren Bursa'nın Büyükorhan ilçesi yakınlarında raydan çıkarak devrildi

İzmir-Ankara seferini yapan “Mavi Tren”, Bursa'nın Büyükorhan ilçesi yakınlarında raydan çıkarak devrildi. 170'in üzerinde yolcusu ve 12 personeli bulunan trende şans eseri ölen ya da yaralanan olmadığı, yolcuların Balıkesir'den gelen otobüslerle tahliye edildiği bildirildi.


“71127” sefer sayılı İzmir-Ankara seferini yapan Mavi Tren, saat 01.15 sıralarında Büyükorhan-Piribeyler İstasyonu'nu geçtikten sonra, istasyona 4 kilometre uzaklıktaki Demirler Köyü mevkisinde, lokomotif, jeneratör ve 3 yolcu vagonunun raydan çıkması sonucu devrildi. Kazadan yaralanmadan kurtulan personel ve yolcular trenden çıkarıldı.


Yolcular Balıkesir'den gelen otobüslerle Tavşanlı Garı'na götürüldü. Büyükorhan Kaymakamı Mesut Gültekin, kazanın rayların kırılması sonucu meydana geldiğinin belirlendiğini, kırılmanın da 1.5 saat önce aynı bölgeden geçen yük treninden kaynaklanmış olabileceğini bildirdi.


Rayda 1.5 metrelik kırık tespit edildiğini kaydeden Gültekin, vagonların kaldırılması ve rayların onarım çalışmaları nedeniyle demir yolunun ulaşıma kapalı olduğunu, Eskişehir ve Balıkesir yönünden gelen trenlerin bekletildiğini söyledi.


Gültekin, “Yaralanan ve ölen kimse yok sadece maddi hasar söz konusu. Yolcuların hepsi tahliye edildi” dedi.