|

MİLGEM dönüm noktası: Erdoğan liderliğinde büyük başarı sağlandı

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde savunma sanayiinde büyük başarıya imza attığını söyledi. Pakistan’ın Türkiye’nin savunma alanındaki en büyük müşterisi olduğunu vurgulayan Şerif, “MİLGEM korvetlerinin inşa edilmesi, iki ülke ve iki donanma arasında kardeşlik bağlarını sağlamlaştıracak bir dönüm noktası olarak öne çıkıyor” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 28/11/2022 Pazartesi
Güncelleme: 07:43 - 28/11/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, resmi ziyaret kapsamında geldiği Türkiye'de, iki ülke arasındaki savunma iş birliği, bölgesel ve uluslararası meselelere dair açıklamalarda bulundu. Pakistan-Türkiye ilişkilerinin örnek niteliğinde olduğunu belirten Şerif, bu tarihi ilişkilerin ortak din, kültür ve dil bağlarına sıkı sıkıya bağlı olduğunu ve her iki taraftaki siyasi değişimlerin ötesine geçtiğini kaydetti.

20 YILDA BÜYÜK MESAFE KAT EDİLDİ

Şerif, Pakistan ve Türkiye'nin birlikte çalışması, ortak araştırma ve geliştirme yoluyla birlikteliğini derinleştirmesi gerektiğine işaret ederek "Türk savunma sanayisi, son 20 yılda tüm engellere ve zorluklara göğüs gererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde büyük bir başarıya imza attı." ifadelerine yer verdi.

KARDEŞLİK BAĞLARI SAĞLAMLAŞTIRILACAK

Pakistan’ın Türkiye’nin savunma alanındaki en büyük müşterisi olduğunu vurgulayan Şerif, "MİLGEM korvetlerinin inşa edilmesinde iki ülke arasındaki iş birliği, sadece Pakistan donanmasının kapasitesinin artırılması için eşsiz bir değer olmakla kalmıyor, aynı zamanda iki ülke ve iki donanma arasında kardeşlik bağlarını sağlamlaştıracak bir dönüm noktası olarak öne çıkıyor." ifadelerini kullandı.

CAMMU KEŞMİR VE KUZEY KIBRIS VURGUSU

Şerif, bu yıl iki ülkenin, diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 75'inci yılını kutladığına işaret ederek "Her iki ülke karşılaştıkları tüm sorunlarda daima yan yana durdu. Pakistan ve Türkiye ister Cammu Keşmir ister Kuzey Kıbrıs olsun ulusal çıkarları ilgilendiren tüm meselelerde birbirini destekliyor." değerlendirmesinde bulundu.

BÖLGESEL KONULARDA BENZER GÖRÜŞLERE SAHİBİZ

Türkiye'nin Cammu Keşmir meselesindeki ilkesel desteğine teşekkür eden Şerif, iki ülkenin bölgesel ve uluslararası konularda benzer görüşlere sahip olduğunu belirtti. Şerif, Ankara ve İslamabad'ın ikili, bölgesel ve çok taraflı forumlardaki yakın iş birliğinden memnun olduğunu kaydederek ortak zorluklar ve ortaya çıkan tehditlere karşı iki ülkenin çeşitli alanlarda ve özellikle savunmada iş birliğini derinleştirdiğini ifade etti.

#MİLGEM
#Şahbaz Şeriz
#Erdoğan
1 yıl önce