|

NATO'da 6'ncı Türkiye-Yunanistan toplantısı başladı: Masada Doğu Akdeniz var

Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında "Ayrıştırma Usullerinin" ele alınacağı teknik toplantılardan 6'ncısı bugün 14.00 itibarıyla başladı. Görüşmede, Doğu Akdeniz başta olmak üzere Yunanistan ile yaşanan gerginlikler ele alınacak.

14:22 - 29/09/2020 Salı
Güncelleme: 14:29 - 29/09/2020 Salı
AA
Arşiv
Arşiv

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Türkiye ve Yunanistan heyetleri 6'ncı kez NATO Karargahı'nda bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Stoltenberg görüşmesi sonrası yapılmasına karar verilen Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında "Ayrıştırma Usullerinin" ele alınacağı teknik toplantı bugün Türkiye saatiyle 14.00 itibarıyla NATO Karargahı'nda başladı.


Stoltenberg: "İyi ilerleme kaydediliyor"

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, geçtiğimiz hafta Doğu Akdeniz'de enerji kaynakları nedeniyle Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerginliğin ardından yapılan teknik görüşmelerde "iyi bir ilerleme" kaydedildiğini bildirmişti. Stoltenberg, Türkiye ile Yunanistan heyetlerinin görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamada "Bu toplantılar devam ediyor. İyi bir ilerleme kaydedildi." ifadelerini kullanmıştı.

#askeri heyet
#Ayrıştırma Usulleri
#NATO Karargahı
#türkiye
#YUNANİSTAN
4 yıl önce