Otomotiv devleri darbecilere fişleme hizmeti sunmuş!
00:00, 06/08/2014, ÇarşambaG: Güncelleme: 16:56, 06/08/2014, Çarşamba
Yeni Şafak
Otomotiv devleri darbecilere fişleme hizmeti sunmu
Brezilya'da 1964-1985 yılları arasında hüküm süren askeri dikta rejiminin, ülkede fabrikası bulunan dünyaca ünlü otomotiv firmaları Ford, Wolkswagen ve Mercedes'ten sürekli olarak çalışanlarıyla ilgili fişleme raporları aldığı ortaya çıktı.
Brezilya'da, 1964-1985 yılları arasında hüküm süren askeri dikta rejimi döneminde yaşanan insan hakları ihlallerini araştıran komisyon, o dönem ülkede hüküm süren rejimin uluslararı şirketler tarafından fişlemeler konusunda desteklendiğini ortaya çıkardı.
Brezilya'daki diktatörlük döneminin araştıran komisyon o dönem çalışma hayatında bulunan ve rejim tarafından baskı altında tutulan kişilerin yaşadıklarını araştırıyor. Komisyon bu araştırmaları yaptığı sırada, ilginç birtakım belgeleri de gün yüzüne çıkardı. Ülkede o dönem hüküm süren askeri dikta yönetiminin dünyaca bilinen birçok uluslararası şirket tarafından desteklendiği ortaya çıktı.
Komisyon çalışmaları sırasında gün yüzüne çıkan belgelere göre o dönemde Brezilya'daki askeri rejime destek veren Brezilya'lı ve yabancı şirketlerden bazıları şu şekilde sıralanıyor; Wolkswagen AG, Ford Motor Co, Toyota Motor Corp ve AG Mercedes-Benz. Bu firmaların kendi çalışanlarını fişledikleri ve bu bilgileri askeri cunta yönetimine rapor etikleri ortaya çıktı.
Brezilya'daki askeri vesayet rejimine destek veren şirketlerin başında uluslararası otomotiv firmalarının gelmesi dikkatlerden kaçmadı.
Başlıklar :
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.