|

Reform ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli’ye sürpriz bir ziyarette bulundu. Bahçeli’nin evinde 1 saat 10 dakika süren görüşmede bu yıl hayata geçmesi planlanan yargı ve ekonomideki reformların ele alındığı öğrenildi. Diğer başlıklar Meclis çalışmaları, Doğu Akdeniz ve Libya’daki gelişmeler oldu.

Nur Banu Aras
00:00 - 6/01/2021 Çarşamba
Güncelleme: 00:41 - 6/01/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Erdoğan, kendisini kapıda karşılayan Bahçeli ile selamlaştıktan sonra yağmur nedeniyle şemsiyesini alarak “Elhamdülillah rahmetle geldik” dedi. Bahçeli, Erdoğan’ı, görüşmenin ardından makam aracına kadar eşlik ederek uğurladı.
Erdoğan, kendisini kapıda karşılayan Bahçeli ile selamlaştıktan sonra yağmur nedeniyle şemsiyesini alarak “Elhamdülillah rahmetle geldik” dedi. Bahçeli, Erdoğan’ı, görüşmenin ardından makam aracına kadar eşlik ederek uğurladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret etti. İki liderin gündemini son gelişmeler ile yeni yılda planlanan reformlar oluşturdu.

  • Ziyarette Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kapıda karşılayarak ziyaretten ötürü teşekkür etti.
    Yılın ilk Erdoğan-Bahçeli görüşmesi, yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü. Sık sık telefonla görüşen iki lider, son olarak geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Kültür ve Sanat Ödülleri programı öncesinde bir araya gelmişti.

DÜZENLEMELERİ ANLATTI

Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde öncelikli olarak, hukuk ve ekonomi alanında yapılması planlanan düzenlemeler ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının reformlar konusunda bugüne kadar geldiği noktaya ilişkin Bahçeli’yi bilgilendirdiği öğrenildi.

  • Zirvede Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alındı. Erdoğan’ın her fırsatta dile getirdiği Doğu Akdeniz ile ilgili uluslararası konferans önerisi de ele alındı.
    Bahçeli’nin Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de hak ve çıkarlarını koruması konusunda hükumete olan desteğin devam edeceğini ilettiği aktarıldı. Liderler ayrıca, Libya’daki son durumu da ele alındı.

AB İLE YENİ DÖNEM VE LİBYA

Liderler zirvesinde
atılacak adımlar da masaya yatırıldı.
Edinilen bilgilere göre, önümüzdeki dönemde AB ile atılacak diplomatik temaslarla ilgili değerlendirmeler de yapıldı.
  • Zirvede iç siyaset de gündeme geldi. 26 Ocak’ta yeniden mesaiye başlayacak olan Meclis çalışmalarının görüşüldüğü buluşmada kanun teklifleriyle ilgili de değerlendirmelerin yapıldığı öğrenildi.
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son 23 Ekim 2019’da MHP lideri Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret etmişti.



Şehit Sekin’e anma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Adliyesi önünde 5 Ocak 2017’de şehit edilen polis Fethi Sekin’i rahmetle ve minnetle yad ettiğini bildirdi. Erdoğan, Fethi Sekin’in şehadetinin 4. yılı dolayısıyla Twitter hesabından yaptığı paylaşımda,
“Şehadetinin dördüncü yıl dönümünde, kahraman polisimiz Fethi Sekin’i rahmetle, minnetle yad ediyorum. Cesaretleri ve fedakarlıklarıyla, ülkemiz için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”
ifadesine yer verdi.

#Reform
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Bahçeli
3 yıl önce