|

Reyhanlı’da roket terörü

Afrin’deki PKK’lı teröristler dün Reyhanlı’ya 5 roket attı. Roketlerden biri, Gültepe Mahallesi’ndeki evinde uyumakta olan lise öğrencisi 17 yaşındaki Fatma Avlar’ı şehit etti. Avlar’ı katleden saldırı sonrası bölge, obüs ve toplarla yoğun ateş altına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/02/2018 jeudi
Güncelleme: 03:29 - 1/02/2018 jeudi
Yeni Şafak
Teröristler 17 yaşındaki Fatma’yı katlettiler
Teröristler 17 yaşındaki Fatma’yı katlettiler

PKK’lı teröristler Afrin’den Türkiye’nin sınır ilçelerine saldırmaya devam ediyor. Suriye’nin Cenderis beldesine bağlı sınır köyleri Seferiye-Nasıriye-Hacı İskender hattından PKK’nın ateşlediği 5 roket, peşpeşe Reyhanlı’ya düştü. Roketlerden biri, Gültepe Mahallesi’ndeki evinde uyumakta olan lise öğrencisi 17 yaşındaki Fatma Avlar’ı şehit etti.


İki katlı eve isabet eden bomba, Fatma’nın ablası Bilge Avlar’ı (21) da yaraladı. Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Avlar’ı katleden saldırı sonrası bölge, obüs ve toplarla yoğun ateş altına alındı. Genç kızın can verdiği evin yan sokağına da bir roket düştü. Aynı mahalleye ardı ardına düşen bombalardan biri bölgedeki okulun yan duvarına isabet ederken, diğer roket ise karayoluna düşerek tahribata yol açtı. Bu saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadı.



İdlib şehidine veda

İdlib’de teröristlerce bombalı araçla yapılan saldırıda şehit olan Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü çalışanı Yasin Tanboğa (39) memleketi Adana’da toprağa verildi. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının İdlib’de gözlem noktası kurmak üzere kentin doğusuna intikali sırasında konvoyun en önünde ilerlerken saldırıya uğrayarak şehit olan dozer operatörü Tanboğa, evli ve iki çocuk babasıydı.


Şehidin cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.

#Afrin
#TSK
#Reyhanlı
il y a 6 ans