|

Sekiz yüz bin yabancı öğrenci EBA’da: Uyum için özel Türkçe video hazırlandı

Koronavirüs salgını nedeniyle ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine uzaktan verilen eğitim sistemi Eğitim Bilişim Ağı’ndan (EBA) 800 bin yabancı öğrenci de yararlandı. Öğrenciler, EBA TV aracılığı ile dersleri takip ediyor, düzenlenen çevrim içi derslere katılabiliyorlar.

Yasemin Asan
04:00 - 28/05/2020 Perşembe
Güncelleme: 01:18 - 28/05/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören yaklaşık 800 bin yabancı öğrencinin EBA TV ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden eğitim faaliyetlerinden yararlandığını belirtti. Bu öğrencilerin Türk akranları ile birlikte EBA TV aracılığı ile dersleri takip ettiklerini, EBA üzerinden düzenlenen çevrim içi derslere katıldıklarını ve binlerce ders içeriğine ulaşabildiklerini söyledi.

UYUM İÇİN TÜRKÇE VİDEOLAR
  • Yoğunlaştırılmış Türkçe öğretimi yapılan “uyum sınıflarında” öğrenim gören yabancı ilk ve ortaokul öğrencilerinin öğrenimlerine uzaktan devam edebilmeleri için Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi kapsamında “Uyum için Türkçe” uzaktan eğitim ders videoları hazırlandığını söyleyen Selçuk, bunun yanı sıra istihdam edilen 3 bin 547 Türkçe öğretmeninin bu öğrencilere internet ve telefon aracılığıyla alternatif uzaktan eğitim imkânlarına ilişkin bilgilendirmeler yaptıklarını ifade etti.
#EBA TV
#Yabancı
#Öğrenci
#Türkçe
4 yıl önce