|

Suriye sınırına zeplinli koruma

Bakan Kurulu'nda enine boyuna masaya yatırılan Suriye sınırına yönelik güvenlik önlemlerinin detayları belli olmaya başladı. Sınıra güçlü aydınlatma, beton duvar gibi önemlerin yanı sıra sınır zeplinlerle 24 saat takibe alınacak. Teknolojik zırh ile sınır hattı koruma altına alınacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/07/2015 Cuma
Güncelleme: 02:29 - 24/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

'Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi' eylem planına göre, 910 kilometrelik sınırın özellikle kritik olan bölgeleri, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve Gaziantep illerindeki ihtiyaçlar tespit edildi. Özellikle giriş-çıkışlar için tespit edilen yerlerde tüm teknolojik imkanlardan istifade ederek bir 'Entegre Sınır Güvenlik Sistemi' kurulacak.



7 GÜN 24 SAAT


ASELSAN'ın sınır güvenliğinin sağlanmasına yönelik etkin teknolojik çözümler de hayata geçirilecek. Sınır Gözetleme Sistemlerinde Otomatik Hedef Tespit yani akıllı gözetleme adı verilen sistem, sınır hattını ihlal eden herhangi bir tehdidi anında tespit ediyor ve sistemi işleten operatörü uyarıyor. Bu sistem 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Bu sistem sayesinde sınırlarda artık personel ile gözetleme yapılmasına gerek kalmayacak.







800 metre hendek






Sınır güvenliğinin artırılması kapsamında Gaziantep sınırına 140 kilometre hendek kazılacak. Daha önce sınırda bulunan teller onarılacak. Bu kapsamda, 3 kilometre Antep'e, 3 kilometre Hatay'a 3 km taşınabilir duvar inşa edilecek. Sınırlar, giriş ve çıkışlar, gümrük kontrolleri, insan, hayvan ve araçların kayıtlarının sağlıklı tutulabileceği sistemlerle donatılacak. Biyometrik kimlikler ve özel belge inceleme cihazları kullanılacak.





#Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi
#Şanlıurfa
#Gaziantep
#Hatay
9 yıl önce