|

Tabelada Türk’ü sildiler

FETÖ, okulları kamufle için Pakistan’da uyguladığı taktiğe Yemen’de de başvurdu. Aden’deki okulu kağıt üstünde devretmiş gösteren örgüt, ‘Turkish School’ tabelasını ‘Quality School’ olarak değiştirdi. İç savaştan etkilenmeyen okulu silahlı bir grup koruyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/08/2017 Cuma
Güncelleme: 01:42 - 25/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Tabelada Türk’ü sildiler
​Tabelada Türk’ü sildiler

Fetullahçı Terör Örgütü’nün dünya genelinde kaynak temini için kurduğu okullar 15 Temmuz’un ardından tehlikeye girdi. Birçok ülke okulların kapısına kilit vururken FETÖ, terör yuvalarını korumak için yeni formülleri devreye sokuyor. Pakistan’daki Paktürk adındaki okulları bir Pakistan vatandaşına devrederek sınırdışı edilecek öğretmenleri Birleşmiş Milletler korumasına aldıran örgüt, iç savaşın yaşandığı Yemen’deki ‘Turkish School’ adlı okullarının da tabelasını değiştirdi. Yemen’deki terör yuvalarının ismi artık ‘Quality School’.


ÖRGÜT HUSİLERLE ANLAŞTI

FETÖ’nün Yemen’deki okulları, örgütün İran güdümlü isyancı Husilerle anlaşarak eğitimlerine devam edebilmişti. 2015’te savaşın Aden şehrine taşınmasıyla şehirdeki birçok yapı yıkıldı. Husilerin tank ve top atışları okul binasının çevresinde birçok binaya zarar vermesine karşın Quality School’un hiçbir zarar görmemesi dikkat çekiyor. Aden’deki okul binasını 14 ağır silahlı güvenlik görevlisi koruyor. Okulun yöneticisi İlhan Altındaş, yanında korumalar ve zırhlı araçlarla seyahat ediyor. İç savaş sonrası Yemen bürokrasisini bu okullarla etki altına almaya çalışacağına kesin gözüyle bakılan FETÖ’nün Yemen genelinde binlerce öğrencisi bulunuyor. 

#Pakistan
#turkish School
#Tabela
#FETÖ
7 yıl önce