|

Teröristlerin pasaportçusu

FETÖ, PKK ve DEAŞ üyesi teröristlere pasaport temin eden “Suriş” lakaplı Hüseyin Kerim Abdalla İstanbul’da yakayı ele verdi. 2013 yılından beri polisin elinden kaçmayı başaran zanlının üzerinde 5, kaldığı evde 270 adet çalıntı pasaport ele geçirildi

Yeni Şafak
04:00 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 07:16 - 21/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Teröristlerin pasaportçusu
Teröristlerin pasaportçusu

Türkiye’ye yasadışı yollarla giren kaçaklar ile FETÖ, PKK ve DEAŞ’lı teröristlere sahte pasaport temin eden Hüseyin Kerim Abdalla bu defa kaçamadı. İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih’te göçmen kaçakçılığına yönelik rutin uygulamaları sırasında polisi karşısında gören bir kişi kaçmaya başladı. Kovalama sonucu yakalanan şüphelinin 2013'ten beri “suç işlemek için örgüt kurmak” suçundan aranan “Suriş” kod adlı Hüseyin Kerim Abdalla olduğu belirlendi. Zanlının üzerinden 5 Fransa pasaportu çıkınca soruşturma derinleştirildi.


SAHTE BELGE İÇİN 10 BİN DOLAR

Abdalla’nın, ofis olarak kullandığı Bakırköy’deki evde yapılan aramada da ABD, Almanya, Belçika, Kanada, Avusturya ve İngiltere’nin de aralarında olduğu 24 farklı ülkeye ait 270 sahte pasaport ve 21 adet boş vize ele geçirildi. Polis takibinden kurtulmak için “Rachad Alezzo” kimliğini kullanan Abdalla’nın, Türkiye’ye yasadışı yollarla giren kaçaklar ile başta FETÖ olmak üzere PKK ve DEAŞ’lı teröristlere pasaport temin ettiği belirlendi. Sahte pasaport başına 10 bin dolar para alan Abdalla, polisteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

#Teröristler
#Pasaport
#FETÖ
#PKK
#DEAŞ
7 yıl önce