|

TSK’da 3 bin yeni ihraç

FETÖ’nün birinci aşama mahrem ve kripto yapılanması deşifre edildi. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, TSK içinde 3 bin kişilik bir yapıyı deşifre ettiklerini belirterek, “Önümüzdeki günlerde KHK’yla bunlar da ihraç edilecek. Başbakanlığa gönderdik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:35 - 19/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, FETÖ’nün birinci aşama mahrem ve kripto yapısına mensup, TSK içinde 3 bin kişilik bir yapıyı deşifre ettiklerini açıkladı. Canikli, TBMM Genel Kurulu’nda OHAL’in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin tezkerenin görüşmelerinde hükümet adına söz aldı. FETÖ ile mücadeleye değinen Canikli, daha önce hiç iz bırakmayan görevlerde bulunan kripto örgüt mensupları bulunduğunu kesin olarak bildiklerini söyledi. Canikli, itirafçı olan bir örgüt mensubunun örgütün kripto ve gizli yapısıyla ilgili tanımlamasının son derece önemli olduğuna işaret ederek itirafçının ifadesine göre örgütün 5 daireden oluştuğunu aktardı.

KRİPTOLAR HALA AKTİF

FETÖ’nün çok güçlü, gizlenmiş, belirli amaç için tutulan gizli yapısı bulunduğunu ifade eden Canikli, FETÖ’nün özellikle güvenlikle ilgili kurumlarda kripto yapısı vasıtasıyla aktif olduğunu söyledi. Canikli, FETÖ’nün, hatta zaman zaman son derece etkili, tehlikeli olabilecek kritik hamleler yaptığını takip ettiklerini bildirdi. Çok ince ve hassas çalışmalar yaptıklarını, adeta iğne ile kuyu kazdıklarını dile getiren Canikli, özellikle yargı, emniyet, MİT, güvenlikle ilgili kurumların cansiparane, inanılmaz çalışmalar yaptığını, sonuç da aldıklarını söyledi.

BU MÜCADELE DEVAM EDECEK

Canikli, “Şu an itibarıyla örgütün birinci aşama mahrem ve kripto yapısına mensup, TSK içinde yaklaşık 3 bin kişilik bir yapıyı deşifre ettik. Önümüzdeki günlerde KHK’yle bunlar da ihraç edilecek. Başbakanlığa gönderdik” dedi. Canikli, bu özelliği ve yapısından dolayı FETÖ ile mücadelenin daha uzun süre devam edeceğine dikkati çekti.

  • OHAL 3 ay daha uzatıldı
  • Olağanüstü halin (OHAL) 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. TBMM Genel Kurulu’nda, OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi görüşüldü. Hükümet, siyasi parti grupları ve şahıslar adına konuşmaların ardından tezkerenin oylaması gerçekleştirildi. Yapılan oylama sonucunda, OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi kabul edildi. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, oylamanın ardından birleşime ara verdi.
#TSK
#İhraç
#OHAL
6 yıl önce