|

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan CHP’li Ömer Fethi Gürer’in 'kaçak geçiş' iddialarına görüntülü yalanlama

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer'e, Ankara-Niğde otoyolunda ilerlerken, HGS bakiyesi yetersiz olduğu için çıkış yaptığı Çiftlik ilçesi gişelerinde görevli personel tarafından otoyol ücretini 15 gün içerisinde ödemesi için makbuz verilmişti. Kaçak geçiş yaptığına dair kendisine bildirim yapılmadığını iddia eden Gürer'e bakanlıktan yanıt geldi. Bakanlık yetkilileri, CHP'li Gürer'in e-posta yoluyla iki kez bilgilendirildiği, Gürer'in 49 gün sonra bakiye yüklemesi yaptığı bilgisini paylaştı.

15:24 - 28/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 16:00 - 28/07/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Ömer Fethi Gürer
Ömer Fethi Gürer

Geçtiğimiz günlerde bazı muhalif medya organlarında "CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 'Türkiye’nin ilk akıllı yolu' olarak duyurulan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 yılında açılışını yaptığı Niğde-Ankara Otobanı’ndan 'kaçak geçtiği' iddiasıyla icralık oldu" şeklinde haberler yayımlanmıştı.

İDDİALARA BAKANLIKTAN YANIT GELDİ


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri yazılı bir açıklama yaparak olayın gerçek yüzünü paylaştı. Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

  • CHP Mv. Sayın Ömer Fethi Gürer’in basında yer alan iddiaları incelenmiştir. Ankara-Niğde Otoyolu’nu 18.03.2021 tarihin de kullanmış olup geçiş ücreti bakiyesinin yetersiz olması nedeniyle tahsil edilememişti. İddia edilenin aksine kendisine ihlalli Geçiş Belgesi fişi verilerek, gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca iki defa maille bilgilendirme yapılmıştır. Müşteri Hizmetlerimize bir başvurusu olmayıp, ihlalli geçişlerin cezasız ödenebilmesi için tanınan sürede sistem tarafından hesabının 18 kez sorgulanmasına rağmen yeterli bakiye olmaması nedeniyle ücreti tahsil edilememiştir. Sn Gürer 49 gün sonra bakiye yüklemesi yapmıştır.

CHP'Lİ GÜRER NE SÖYLEMİŞTİ?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada
"Tek yönlü gidiş 144 lira, binek otomobiller için. Gidiş geliş, 288 liraydı. Diğer araçlara göre de fiyatlar değişiyordu. Temmuz ayında yüzde 20’lik bir indirim gerçekleştirildi. Bu yoldan HGS’si olan aracımla geçtiğimde, HGS okumamış. İcraya verilmişim. İcradan celp kâğıdı geldi. 119 lira Niğde Çiftlik ilçesi çıkışından çıktığım için, asıl alacak 597 liraya çıkmıştı. Parayı ödeyeceğim. HGS’si olan aracım için ne yazık ki bize bu haciz için icra kağıdını göndermiş"
demişti.
#​Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
#CHP Niğde Milletvekili
#Ömer Fethi Gürer
#İcra
#Haciz
#HGS
3 yıl önce