|

Yüzde 60’lık blok paralelde birleşti

RTÜK, FETÖ propagandasını yapan 7 kanalı platformlarından çıkaran Digiturk’e kanun maddesini hatırlatma kararı aldı. Karar CHP, MHP ve HDP’nin oy çokluğu ile kabul edildi. Ülkeyi hükümetsiz bırakan ‘yüzde 60’lık blok’, söz konusu paralel olunca ortak karara vardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/10/2015 Cuma
Güncelleme: 09:23 - 16/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

7 Haziran seçimlerinin ardından “hükümet kurma görevi, yüzde 60'lık bloğa düşüyor" diyerek AK Parti'li seçeneği kesinlikle düşünmediklerini dile getiren ancak hükümet kurmak için her türlü seçeneğe kapılarını kapatan muhalefetin söz konusu Paralel Yapı olduğunda kenetlendikleri bir kez daha tescillendi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) muhalefet kontenjanından seçilen 5 üye, Digütürk'ün FETÖ propagandasını yapan Kanaltürk, Samanyolu, Mehtap, S Haber, Bugün, Yumurcak ve Irmak TV'yi platformdan çıkarması kararına itiraz etti. Karar ise oy çokluğu ile alındı.



PARALELİN SESİ KESİLMESİN!


Paralelle mücadele konusunda duyarlı olduklarını iddia eden CHP ve MHP de karara 'evet' dedi. Her fırsatta paralelin desteğini arkasında bulan HDP de paralelin sesinin kesilmesine itiraz etti. CHP ve MHP kontenjanından seçilen 2'şer üye ile HDP kontenjanından seçilen 1 üye, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 29. maddesinin Digitürk'e hatırlatılmasını istedi. 5 üyenin aynı yönde görüş beyan etmesi ile karar oy çokluğu ile yani 5'e 4 oyla kuruldan geçti.



HERHANGİ BİR YAPTIRIMI YOK


Yeni Şafak'a konuşan bir RTÜK yetkilisi, Digitürk'ün 7 kanalı platformdan çıkarmasına ilişkin RTÜK'ün kanunda belirtilen bir yaptırımının olmadığını söyledi. Yetkili, “Kanun, platform işletmecileri için 'hakkanyetli davranmalı' diyor. Ama davranmadığında RTÜK şunu yapar? diye bir müeyyide öngörmüyor" dedi. Digitürk'ün yazıya cevaben 'evet' demesi halinde dosyanın kapanacağını da kaydeden yetkili, “Digitürk, 'bakmamıştık ama sakınca görmedik' demesi halinde yine RTÜK bir şey yapamayacak" değerlendirmelerinde bulundu.



ORTAK HAREKET EDİLDİ


Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da, RTÜK'ün Digiturk'e ilişkin aldığı karara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Alınan kararın, büyütülecek tarafı olmadığını söyleyen Akdoğan, “Ancak 3 parti kontenjanından seçilen üyelerin birlikte hareket etmesi kamuoyunca değerlendirilebilir" ifadelerini kullandı. Akdoğan, “RTÜK'ün CHP, HDP ve MHP'li üyeleri birlikte hareket ederek böyle bir karar almıştır. 3 partinin seçtiği üyelerin ortak gayretiyle bu kararın çıkması manidardır. Terör örgütlerine müzahir bir kısım kanalların bu platformlarla ilgili çabalarına kapı açmamak gerekir" diye konuştu.


#fetö
#7 Haziran seçimleri
#1 kasım seçimi
#Radyo ve Televizyon Üst Kurulu
#Kanaltürk
#Samanyolu
#Mehtap
#S Haber
#Bugün
#Yumurcak
9 yıl önce