|

Atilla Taş cezasının infazı için gözaltına alındı

Şarkıcı Atilla Taş'ın cezasının infazı için gözaltına alındı. Sanatçı Taş, 'Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) medya yapılanmasına' ilişkin davada 'örgüte yardım etmek' suçlamasıyla tutuklanmış sonra serbest kalmıştı.

Yeni Şafak
15:06 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 17:05 - 9/11/2018 Cuma
IHA
Atilla Taş
Atilla Taş

Şarkıcı Atilla Taş'ın cezasının infazı için gözaltına alındığı açıklandı. Atilla Taş, 'Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) medya yapılanmasına' ilişkin davada 'örgüte yardım etmek' suçlamasıyla tutuklanmış ve 14 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest kalmıştı.

Atilla Taş'ın gözaltına alındığını duyuran Akademisyen Yaman Akdeniz, şarkıcının Çağlayan'daki İstanbul Adliyesin olduğunu söyledi.

Atilla Taş kimdir?

Atilla Taş , Türk şarkıcı ve köşe yazarı. 1998’de “Ham Çökelek” şarkısıyla Türkiye’de ün kazandı. Eylül 2016’da Gülen cemaatinin medya yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla ve “örgüt hiyerarşisine dahil olmaksızın örgüte bilerek, isteyerek yardım etmek” suçlamasıyla İstanbul’da tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne götürüldü. 25 Ekim 2017’de tahliye edildi.

İstanbul’da 1998’de Erol Köse’nin yapım şirketinden ilk albümü Kırmızılım’ı piyasa sürdü ve bu albümdeki “Ham Çökelek” şarkısıyla gündeme gelerek ünlendi. Sonraki yıl Star TV dizisi Zilyoner’de Zülküf rolünü canlandırdı. 2000’de ABD’ye giderek New York Film Akademisi’nde sinema ve televizyon eğitimi aldı.


#Atilla Taş
#Sanatçı
#Fetö
5 yıl önce