|

Bakırköy 'perde' demeye hazır

Bakırköy Belediye Tiyatroları, dünya edebiyatının seçkin oyunlarıyla "perde" demeye hazırlanıyor. Genel Sanat Yönetmeni Müşfik Kenter, izleyicinin ekonomik krize direnmesini istedi

Yeni Şafak
23:00 - 24/08/2001 Cuma
Güncelleme: 21:53 - 28/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bakırköy Belediye Tiyatroları yeni sezonda seyirciye 'merhaba' demeye hazırlanıyor. Genel Sanat Yönetmeni Müşfik Kenter, tiyatronun sürekli ekonomik krizde olduğunu belirterek 'Biz alışkınız, dilerim kriz izleyiciyi vurmaz' dedi. Bakırköy Belediye Tiyatroları'nın yeni sezonda sahneleyeceği oyunlar, Genel Sanat Yönetmeni Müşfik Kenter ve oyuncuların katılımıyla düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Toplantıda konuşan Kenter, tiyatrolarının bu yıl 10. yılı olduğunu hatırlatarak geçen sürede izleyicinin ilgisinden memnun olduklarını söyledi. Kenter, 'Çünkü, oyuncularımız çok özverili, disiplinli çalışıyor, iyi çalışmalar çıkarıyor. Seyirci de bunu görüyor ve geliyor' diye konuştu..



Seçkin eserler geliyor


Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda yeni sezon, 12 Ekim'de Gül Onat ve Mümtaz Sevinç'in rol aldığı Alman edebiyatının ünlü yazarlarından Martin Walser'in 'Odada Savaş' adlı oyunuyla açılacak. Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu'nun yazdığı 'Kuzguncuklu Fazilet', Çetin Altan'ın bürokrasiyi hicvettiği 'Dilekçe', Turgut Özakman'ın 'Duvarların Ötesi', Sam Shepard'ın 'Aç Sınıfın Laneti' ve Aldo Nicolai'nin 'Akvaryum' adlı oyunlarının yanısıra, geçen sezon da başarıyla sahnelenen Nazım Hikmet'in 'İvan İvanoviç Var mıydı Yok muydu' ile Jean Kerr'in yazdığı 'Mary Mary' adlı oyunlar da 2001-2002 sezonunda seyirci karşısına çıkacak.





#Bakırköy Belediye Tiyatroları
#Genel Sanat Yönetmeni Müşfik Kenter
#Martin Walser
#Odada Savaş
23 yıl önce