|

Bir milyon okur ağırladık

Türkiye Diyanet Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ. iş birliğiyle düzenlenen 37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı bugün sona eriyor. 28 yıl boyunca Sultanahmet meydanında yapılan fuar son sekiz yıldır Beyazıt'ta okurlarla buluşuyordu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/06/2018 Pazar
Güncelleme: 03:12 - 10/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı bugün sona eriyor.
37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı bugün sona eriyor.

Bu sekiz yılın ardından fuar, eski yerine Sultanahmet'e döndü. 37 yılda çok ciddi bir okur kitlesi oluşturduklarını söyleyen 37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı Koordinatörü Osman Sarıköse, "Sekiz yılın ardından ilk kez Sultanahmet'e okurları yönlendirmek kolay olmadı. Tanıtımda sıkıntılar oldu. Ancak iki haftadır harika gidiyor. Bizim hedeflediğimiz ziyaretçi sayısı bir milyondu. Günlük 20 binden fazla ziyaretçi oluyor. Hafta sonları Cuma elli bin, Cumartesi ve Pazar günleri 100 bin ziyaretçi oluyor. Hedefimizi de geçeceğiz bu hafta sonuyla bilikte" diyor.

BU FIRSAT KAÇMAZ

Sultanahmet'in manevi atmosferinden yararlanmak isteyenlerin fuara da akın ettiğini kaydeden Sarıköse, "Ankara'da da hava muhalefetinden ilk günler zorlandık. İlk bir hafta zayıf geçti daha sonra düzeldi. Bugüne kadarki en büyük kitap ve kültür fuarını yapıyoruz. Sultanahmet'le Ayasofya'nın kesiştiği noktada, dört bin metrekarelik çadırda, 263 stand ile 400 yayınevi ve 100 bin ayrı başlıkta kitap bulunuyor fuarımızda. Bugün de son günü. Bu fırsat kaçmaz” diyor.

#Fuar
#Kitap
6 yıl önce