|

Hamburger ve patates kızartmasının korkunç etkisi

Kanada Montreal Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, yoğun miktarda doymuş yağ bulunan hamburger ve patates kızartması gibi hazır yiyeceklerin beyinde uyuşturucu etki yaptığını ortaya koydu.

Yeni Şafak
12:04 - 16/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:25 - 16/07/2015 Perşembe
IHA

Kanada'da bulunan Montreal Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, hazır yiyeceklerin bağımlılık yaptığını gözler önüne serdi. Uzmanlar, hamburger patates gibi hazır yiyeceklerin yoğun miktarda içerdiği doymuş yağ nedeniyle beyinde uyuşturucu maddelere benzer etkilerin gözlemlendiğini açıkladı. Hamburgeri yemek isteyen kişinin devamlı olarak hamburger tüketmek istediğini kaydeden uzmanlar, kişilerin yediklerini yeterli bulmayarak yemeye devam etmek istediğini kaydetti.


Fast food denilen hazır gıdaları tüketenlerin sayısının her geçen gün arttığını belirten uzmanlar, kişilerde doyumsuzluk oluşturarak aşırı kilo alınmasına sebep olduğunu ve kalp damar, tansiyon hastalıklarına da zemin hazırladığını vurguladı. Uzmanlar, hamburger, köri salam ve patates kızartmasının insan beyninde A sınıfı olarak belirtilen eroin, kokain ve uyuşturucu haplar yaptığı gibi beyinde etkiye neden olduğunu bu sebeple de çocukların ve gençlerin bağımlılık yapan gıdalardan uzak durmaları uyarısını yaptı.


#bağımlılık
#patates kızartması
#kızartma
#araştırma
9 yıl önce