|

Hayat kurtaran selam

Cezaevlerinde yürütülen manevi rehberlik hizmetleri adeta okul niteliğinde. Koğuş sohbetleri, Kur’an-ı Kerim dersleriyle kimi mahkum intihardan vazgeçiyor, kimisi de İslam’ı seçerek Müslüman oluyor.

Yeni Şafak ve
03:00 - 9/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:02 - 8/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Ülkenin dört bir yanında çeşitli suçlardan cezaevinde yatan kişilere şefkat elini uzatan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanlığı, 360 cezaevinde 680 din görevlisiyle mahkumlara manevi rehberlik hizmeti sunuyor.



MAHKUMLAR GAYRETLİ

Cezaevlerinde, din bilgisi ve Kur'an-ı Kerim dersleri, koğuş sohbetleri, bireysel görüşmeler, konferans gibi sistematik olarak yürütülen hizmetler veriliyor. Mahkumlara yönelik Kutlu Doğum Haftası'nda dini bilgiler yarışması düzenleniyor. Bunun yanı sıra Ramazan aylarında da hatim programları gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalarla cezaevi duvarları adeta bir okula ve mescide dönüşüyor.



İNTİHARDAN VAZGEÇTİM

Mahkumlarla yapılan bireysel görüşmelerden ilginç hikayeler de çıkıyor. Bir cezaevi vaizi mahkumla görüşmesini şöyle anlatıyor; “Bir hükümlü 'hocam dün benim hayatımı kurtardın' dedi. Nasıl? Ben hatırlamıyorum dediğimde, 'hocam sen geçerken bana selam verdin. Ben intihar için bütün hazırlığımı yapmıştım. Sizin selamınız adeta beni kendime getirdi' cevabını aldım. Buradaki varlığımın ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha kavramış oldum.”



MÜSLÜMAN OLDU

Bir kadın cezaevi vaizi İslam'ı seçen kadın mahkumla yaşadığı anıyı ise şu şekilde dile getiriyor; “Bana dua eder misin? dediğimde, şaşkınlıkla, 'hocam ben size nasıl dua ederim?'dedi. Sen yeni Müslüman oldun, İslam kendinden öncekini temizler. Şu an günahsızsın, duan makbuldür cevabını verdiğimde mutluluğu görülmeye değerdi.”


#Cezaevleri
#İslam
8 yıl önce