|

Kitapseverler Ketebe’de buluştu

Bu yıl 5.'si düzenlenen Uluslararası CNR Kitap Fuarı dün sona erdi. Albayrak Medya Grubu bünyesinde yayın hayatına başlayan Ketebe, fuar boyunca tarih, edebiyat, dış politika, felsefe ve düşünceden oluşan geniş seçkisiyle okurların buluşma noktası oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:55 - 19/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ketebe, fuar boyunca tarih, edebiyat, dış politika, felsefe ve düşünceden oluşan geniş seçkisiyle okurların buluşma noktası oldu.
Ketebe, fuar boyunca tarih, edebiyat, dış politika, felsefe ve düşünceden oluşan geniş seçkisiyle okurların buluşma noktası oldu.

Bu yıl 5.’si düzenlenen Uluslararası CNR Kitap Fuarı sona erdi. “Oku” temasıyla gerçekleşen fuar kitap kurtlarının buluşma noktası oldu. 350 yayınevinin katıldığı fuar bu yıl 19 ülkeden yayıncıyı ağırladı. Alev Alatlı’nın onur konuğu olduğu fuar 9 gün boyunca pek çok söyleşi ve etkinliğe ev sahipliği yaptı. Güncel yazarların yeni çıkan kitaplarının yanı sıra Türk ve dünya klasikleri fuar boyunca yine başköşedeydi. Arap yayıncıları da ağırlayan fuara özellikle İstanbul’da yaşayan Suriyelilerin katılımı gözlendi. Fuar bu yıl Necip Fazıl Kısakürek’in Çile şiirinden yola çıkılarak hazırlanan ‘Bir Şiir Bir Hayat Çile’ isimli sergiye de ev sahipliği yaptı. Necip Fazıl Kısakürek’in fotoğraflarının yanı sıra özel eşyalarından bazıları da fuarda ziyaretçilerle buluştu.

GENÇLERİN İLGİSİ YOĞUNDU

Fuarın bu yılki sürprizi ise Albayrak Medya Grubu bünyesinde “Yazı Kalır” sloganıyla yayın hayatına başlayan Ketebe Yayınevi oldu. Ömer Lekesiz, İsmail Kılıçarslan, Mustafa Armağan ve Ahmet Murat Özel öncülüğünde siyasetten edebiyata, düşünceden felsefeye hemen her alanla ilgili geniş bir perspektif sunan yayınevi 16 kitaptan oluşan ilk programıyla fuardaki yerini aldı. Özellikle genç okurların buluşma noktası olan Ketebe, fuar boyunca pek çok söyleşi ve etkinliğe ev sahipliği yaptı. Serdar Tuncer’in “Sermayem Yok Derdimden Başka,” İbrahim Karagül’ün “Tanklar Kabe’ye Dayanmadan”, İsmail Kılıçarslan’ın “Böyle Şeyler Ancak Filmlerde Olur”, Mustafa Armağan’ın “Abdülhamid’in Kurtlarla Dansı 3” kitaplarına olan ilgi yoğundu.


Erdem Bayazıt’ın “İpek Yolu’ndan Afganistan’a”, Aykut Ertuğrul’un “Başlangıçların Sonsuz Mutluluğu”, Ali Emre’nin “Kıyamet Mevsimleri”, Cemal Şakar’ın “40 Soruda Türk Öyküsü”, Hüseyin Nuri Seyhan’ın “Irak Cephesi Hatıraları/Hatıra-i Askeriyem”, Süleyman Hayri Bolay’ın “Batı Aklı Karşısında Türkiye”, Mete Çamdereli’nin “Din Ekranda Nasıl Durur”, Bilal Kemikli “Süleyman Çelebi ve Mevlid”, Mustafa Budak’ın “99 Soruda Lozan” kitapları Ketebe standında öne çıkanlar arasında yerini aldı.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Ketebe’nin çocuklar için de bir sürprizi vardı. Yayınevi bünyesinde Bilge Çocuk tarafından yayımlanan “Böcekistan”, “Geri Dönüşüm Atölyesi”, “Keli ve Dimi”, “Pati’nin Çınarı”, “Pati’nin Ay Yürüyüşü” “Malazgirt” adlı kitaplar fuarda minik okurlara sunuldu.

Yolculuk sürüyor

Ketebe'nin fuar yolculuğu dolu dizgin sürüyor. Önceki gün açılan 16. Bursa Kitap Fuarı’nda yerini alan Ketebe, yıl boyunca İzmir, Malatya, İzmit ve Konya Kitap Fuarları’nda okurla buluşmaya devam edecek.

#Ketebe
#CNR
#Erdem Bayazıt
6 yıl önce