|

Kızılay'dan 152. yıldönümünde Çanakkale'de anlamlı bir sergi: 'İki Hilal, Tek İstikbal'

Çanakkale’deki Hilal-i Ahmer ruhunu diri tutmak isteyen Türk Kızılay kuruluşunun 152. yıldönümünde “İki Hilal, Tek İstikbal” isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. Çanakkale Zaferi’nin de 105. yılında bu büyük destanın yazıldığı topraklarda anlamlı bir etkinlik yapmak isteyen Kızılay, sergiyi ilerleyen süreçte kalıcı olarak müzeye dönüştürecek.

15:40 - 11/06/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Sergi alanının açık hava kısmında yer alan bölümü.
Sergi alanının açık hava kısmında yer alan bölümü.

Kurulduğu günden itibaren gönüllülerden aldığı ilhamla günümüzde küresel bir iyilik hareketine dönüşen Türk Kızılay, Çanakkale Zaferi’nin 105. yılında bu büyük destanın yazıldığı topraklarda anlamlı bir etkinlik düzenliyor.

Çanakkale ili, Eceabat ilçesi sınırları içinde kalan Ağadere Mecruhin Hastanesi Şehitliği, Çanakkale muharebelerinde cephe gerisinde Türk ordusuna sağlık hizmetinin verildiği en önemli yerlerden biri oldu.


2015 yılında hastanenin faaliyet gösterdiği bu alanda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan anıt binanın, 2019’un Kasım ayında Türk Kızılay’a devredilmesinin ardından, Çanakkale’deki dayanışma ruhu aynı alanda “İki Hilal, Tek İstikbal” isimli sergiyle bir kez daha gözler önüne serilecek.



Bugün açılacak olan ve 30 Eylül’e kadar herkesin ücretsiz olarak gezebileceği sergi, ilerleyen süreçte kalıcı olarak müzeye dönüştürülecek.

#Kızılay
#Türk Kızılay
#Türk Kızılay'ı 152 yaşında
#İki Hilal
#Tek İstikbal
4 yıl önce