|

'Şapka'dan heykeller

Çağdaş heykel sanatçısı Çiğdem Yapanar, 'Şapka' temalı heykellerden oluşan beşinci kişisel sergisiyle ART212'de sanatseverlerle buluşuyor.

Yeni Şafak
11:53 - 23/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:53 - 23/03/2016 Çarşamba
Diğer

Çağdaş heykel sanatçısı Çiğdem Yapanar 'Şapka' temalı heykellerden oluşan 5. kişisel sergisi ile ART212'de sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçı eserlerinde kişiliğinin gizli yansımaları, saklanma ve ortaya çıkma, koruma ve korunma, rahatlık ve çalışkanlık, estetik ve zarafet gibi hayatla bağdaşan düşünce ve duyguları işliyor.





Rakidal'de yer verilen habere göre, sanatçının 'Şapka' temalı bu kişisel sergisinde bronz ve karışık malzemelerden oluşan 11 farklı eseri sergileniyor. Hayata dair her şeyi heykellerine yansıtan sanatçının eserlerinde kullandığı şapkalar, heykellere metaforik yaklaşımlar ekliyor.





Sergi 29 Mart – 8 Nisan tarihleri arasında sanatseverlere açık.



Çiğdem Yapanar hakkında


1963 yılında İstanbul doğan Çiğdem Yapanar, heykel çalışmalarına 1992 yılında İrfan Korkmazlar atölyesinde başladı. Sanatçı, daha sonra Boğaziçi Üniversitesinde Sakine Çil atölyesinde seramik, daha sonra ise Marmara Üniversitesi hocalarından Ziyatin Nuriev ile yontu çalışmaları yaptı. Yurt içinde ve yurt dışında birçok kişisel ve karma sergi gerçekleştiren sanatçı çalışmalarına kendi atölyesinde devam ediyor.


#Şapka'dan Heykeller
#Çiğdem Yapanar
#ART212
8 yıl önce