|

Türk sineması artık dünyanın her yerinde

Türk Sineması Araştırmaları, sitesine İngilizce dil seçeneği eklendi. Türk sineması hakkındaki sayısız bilgiye artık dünyanın her yerinden erişilebilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 06:03 - 29/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
İngilizce yayın yapacak sitede seçkin filmler sinemamızın emektarları, Türk sinemasıyla ilgili güncel haberlere artık dünyanın her yerinde okunacak.
İngilizce yayın yapacak sitede seçkin filmler sinemamızın emektarları, Türk sinemasıyla ilgili güncel haberlere artık dünyanın her yerinde okunacak.

Osmanlı’dan başlayarak Türk sinemasına dair yazılı, görsel ve işitsel tüm materyali titiz bir araştırmayla ele alarak künye bilgilerinin oluşturulduğu Türk Sineması Araştırmaları (TSA), Türk sinemasını dünyaya açtı. Türk Sineması Araştırmaları sitesine İngilizce dil seçeneği eklendi. Bundan böyle İngilizce olarak da ulaşılabilecek sitede film, kişi, kitap, makale ve tezlerin künyeleri dışında, Türk sinemasıyla ilgili güncel haberler, gişe ve hasılat rakamları, özgün makale ve söyleşiler dünyanın her yerinden sinemaseverlerin ve araştırmacıların ilgisine sunulacak.

İFADE BİÇİMİ

Bilim ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Okumuş, İngilizce seçeneğiyle yayın yapma kararları hakkında konuştu. Okumuş şunları söyledi: “Çalışmalar, bu projeyle açık bir zemin kazandı. Şimdi bir adım daha atıp bu platformu uluslararası erişime, kültürlerarası değerlendirmeye açmış oluyoruz. Sinema son asrın en etkili kültürel ve sanatsal ifade biçimlerinden biri oldu. Bu projenin Türkiye’de bu önemli ifade biçimin zenginleşmesine katkıları olmasını umuyor ve diliyoruz.”

#​Türk Sineması Araştırmaları
#Bilim ve Sanat Vakfı
7 yıl önce