|

Yarışmaya damga vuran fotoğraf yılın ödülünü aldı

Uluslarası çapta her yıl binlerce fotoğrafçının ve sanat severin katıldığı Siena Uluslarası Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu. Yarışmaya 48 bin fotoğrafçı katıldı. 156 ülkeden binlerce karenin yarıştığı organizasyonda 'Hikaye Anlatım' kategorisiyle birinci olan fotoğraf damga vurdu. Bangladeşli fotoğrafçı K.M Asad'ın 'Savaş Kurbanı' olarak isimlendirdiği karesi birincilik ödülünü aldı.

Yeni Şafak
16:39 - 5/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 17:15 - 5/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
'Savaş Kurbanı' (Battle Victim) olarak adlandırılan kareye birincilik ödülü verildi.
'Savaş Kurbanı' (Battle Victim) olarak adlandırılan kareye birincilik ödülü verildi.

Birincisi 2015 yılında düzenlenen yarışmanın bu seneki kazananları açıklandı. Uluslarası Siena Fotoğraf Ödülleri (Siena International Photo Awards) kapsamında 156 ülkeden katılan 48 bin fotoğrafçının kareleri 11 farklı kategoride yarıştı.

Birincilik ödülünü ise 'Hikaye Anlatım' kategorisiyle Bangladeşli fotoğrafçı K.M. Asad'ın 'Savaş Kurbanı' karesi aldı. Yarışmaya damga vuran fotoğrafta, Kumar Khali'den ailesiyle beraber Bangladeş'teki Cox Bazar'daki mülteci kampına gelen küçük kızın gözyaşları, 6 Mayıs 2017'de Arakanlı Müslümanlara yönelik artan şiddet ve işkence olaylarının boyutunu gözler önüne serdi. 'Savaş Kurbanı' (Battle Victim) olarak adlandırılan kareye birincilik ödülü verildi.


  • Birleşmiş Milletler'e göre 25 Ağustos 2017'den beri 646 binden fazla kişi Bangladeş sınırını geçmeye çalıştı.
Yarışmada ödül alan diğer karelerden bazıları:






#Bangladeş
#Yılın Fotoğraf Ödülü
#Kamp
#Çocuk
#Fotoğraf
#Ödül
5 yıl önce