|

Yüzünü dünyaya çeviren festival başladı

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, başladı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Bu festival Malatya’ya bir renk kattı” ifadelerini kullandı.

Hatice Saka
04:00 - 11/11/2018 Pazar
Güncelleme: 03:03 - 11/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Malatya Uluslararası Film Festivali, başladı
Malatya Uluslararası Film Festivali, başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği’nin katkılarıyla bu yıl sekizincisi düzenlenen ve 15 Kasım’a kadar sürecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali başladı. Açılış gecesinde onur ödülleri usta oyuncular Şener Şen ve Perran Kutman ile ünlü yönetmen Osman Sınav’a verildi.


FİLİSTİN’İ KONUK EDİYORUZ

Malatya Belediyesi ve 8. Uluslararası Film Festivali Başkanı Hacı Uğur Polat, “Bu festival Malatya’ya bir renk kattı” dedi. Festivalin konuk ülkesinin Filistin olmasının çok anlamlı olduğunu dile getiren Polat, “Türkiye Filistin’e her zaman sahip çıkıyorsa biz de festivalde Filistin’e ses olmak ve onların onların yanında olduğumuzu göstermek için bir adım attık” ifadelerini kullandı. Festival direktörü Suat Köçer ise “Türkiye’nin son yıllardaki uluslararası etkin politikasına paralel bir şekilde işin sanat kısmında Türkiye’nin öncülüğünü, Malatya’yı da bunun merkezi yapacak çok önemli bir adım attık. Malatya Film estivali, sırtını yerliliğe yüzünü dünyaya dönen bu imajına uygun filmlerin yürütmesine ön ayak olmak” dedi.

#Festival
#Malatya Uluslararası Film Festivali
5 yıl önce