|

Iğdır Seçim Sonuçları 2024 - Iğdır Yerel Seçim Sonucu 31 Mart - Iğdır Oy Oranları Sonuçları

Iğdır seçim sonuçları belli oluyor. Türkiye, 31 Mart 2024 yerel seçimi ile 5 yıl görev yapacak yeni belediye başkanları seçiliyor. Oy verme işlemi sona erdiğinde YSK Türkiye, Adana ve ilçelerdeki oy sonuçlarını açıklayacak. Iğdır seçim sonuçları, kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonucu, açılan sandık oranı, ilçelerde seçim sonuçları, parti ve ittifaka göre Iğdır seçim sonuçları, belediye başkan adaylarının oy oranları, hangi aday önde? 2024 Iğdır oy seçim sonuçları son durumu canlı olarak Yeni Şafak'ta.

12:16 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 22:22 - 27/03/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Iğdır seçim sonuçları
Iğdır seçim sonuçları
Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde yerel yönetimlerini belirlemek için sandık başına geçiyor. Milyonlarca seçmen, büyükşehirlerden ilçelere, beldelerden köylere kadar her seviyede yeni belediye başkanlarını ve muhtarlarını belirlemek üzere katılım gösterecek. yenisafak.com, bu önemli gün boyunca seçim sonuçlarını anlık olarak takip edecek ve okuyucularına canlı yayınlarla aktaracak. İşte ilçe ilçe 31 Mart 2024
Iğdır yerel seçim sonucu
ve oy oranları...

Iğdır Seçim Sonuçları 2024

Türkiye seçim sonuçlarına kilitlendi. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi Yenişafak'ta takip edilecek. Iğdır il ve ilçelerin seçim sonuçlarını harita üzerinde seçerek parti ve aday isimlerine göre görüntüleyebilirsiniz.

2024 Iğdır Belediye Başkanı Adayları

  • AK PARTİ- Ülkü Öcal
  • CHP- Volkan Kaylan
  • DEM Parti- Mehmet Nuri Güneş
  • İYİ PARTİ- Gündüz Güneş
  • SAADET- Necmettin Turan

2019 Iğdır Seçim Sonuçları

HDP- Yaşar Akkuş %50,1

MHP- İsa Yaşar Tezel %46,6

CHP- Sözer Sayan %2,28

SAADET- Abdullah Mert %0,47

Iğdırı'ın ilçeleri

Iğdır Merkez

Aralık

Karakoyunlu

Iğdır Hakkında

Iğdır, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan küçük ancak stratejik bir il merkezidir. Coğrafi konumuyla dikkat çeken şehir, Türkiye'nin sınır komşusu olduğu ülkelerden biri olan Azerbaycan ile sınırları bulunmaktadır. Tarım ve hayvancılığın önemli olduğu Iğdır'da, özellikle pamuk, buğday, şeker pancarı ve meyvecilik yapılmaktadır. Ayrıca, Iğdır Üniversitesi'nin bulunması genç nüfusun eğitim almasına katkı sağlamaktadır. Şehrin tarihî ve kültürel mirası da zengindir; Doğubayazıt ilçesindeki İshak Paşa Sarayı gibi önemli yapılar ve Aras Nehri kıyısındaki doğal güzellikler şehrin turistik değerini artırmaktadır.



#Iğdır seçim sonuçları
#Iğdır yerel seçim seçim sonucu
#Iğdır seçim sonuçları 2024
#Iğdır oy oranı
#Iğdır oy sonuçları
1 ay önce