|

"Barış için" Türkiye'ye gelecekler

Ortadoğu'da şiddetin tırmandığı şu günlerde, barış adına şarkı söyleyecekler.

Cihan
00:00 - 29/11/2012 jeudi
Güncelleme: 15:53 - 29/11/2012 jeudi
Yeni Şafak
"Barış için" Türkiye'ye gelecekler
"Barış için" Türkiye'ye gelecekler

Son günlerde başta Ortadoğu ve Türkiye sınırında yaşanan gerginlikler, sanatçıları barış çağrısı için bir araya getirdi. İngiltere''de yakından tanınan başarılı yorumcu ve söz yazarı Olcay Bayır, dünya litaratöründe adını kanıtlayan Filistinli udi Nizar Rohana ve Ermeni müziğinin önemli ismi Süren Aşaduryan Türkiye turnesinde bir araya gelmeye hazırlanıyor. Sanatçılar dillendirecekleri barış şarkıları ile Türkiye''deki hayranlarının önüne çıkacak.

Olcay Bayır, Türkiye''deki hayranları tarafından heyecanla beklenmelerinin bir sanatçı için büyük bir mutluluk olduğunu belirterek, son günlerde yaşanan gerginliklerin barış şarkıları ile ortadan kaldırılabileceğini ifade etti. Bayır, Anadolu ve Ortadoğu müziklerine bakıldığında herkesin farklı olmasına rağmen aslında ne kadarda benzer özelliklere sahip olduğuna dikkat çekti.

Filistinli sanatçı Nizar Rohana da ülkesinde yaşanan durumdan dolayı bir hayli üzgün olduğunu söyleyerek, ''Her gün onlarca çocuğun öldüğü Filistin'de artık silahlar durmalı.'' diyor. Rohana söyleyecekleri şarkıları Filistinli çocuklara armağan ettiğini belirtti.

Başta Ankara olmak üzere İstanbul, Çanakkale, Diyarbakır ve Gaziantep''te düzenlenecek konserler 11 Aralık tarihinde başlayacak.

''Usta ve Çırak'' organizasyon tarafından düzenlenecek ''Bülbül Türkiye Turnesi'' konseptli konser dizisinin ilki Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi''nde gerçekleştirilecek.

Turnenin İstanbul ayağı 14 Aralık'ta ''The Mekan Concert Hall''da gerçekleşecek. 'Bülbül Türkiye' turnesi Çanakkale ve Diyarbakır'ın ardından Gaziantep'teki konserle son bulacak.

il y a 11 ans