|

Japon TV kanalı Nemrut'ta

Nemrut Dağı'nın 2 bin 150 metrelik doruğunda bulunan 2000 yıllık heykel kalıntıları, Japonlar tarafından belgesel filme konu ediliyor.

.
00:00 - 12/11/1999 Cuma
Güncelleme: 11:37 - 23/12/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Japon TV kanalı Nemrut'ta
Japon TV kanalı Nemrut'ta

KAHTA- Japonya'da kültür ağırlıklı yayın yapan TBS (Tokyo Boardcoasinting System) televizyonundan 5 kişilik ekip, Nemrut Dağı'nın 2 bin 150 metrelik doruğunda bulunan 2000 yıllık heykelleri ve yörede bulunan diğer tarihi eserleri konu alan belgesel çekimi yapmak üzere Kahta'ya geldi. UNESCO'nun ''Dünya Kültür Mirası Listesi''ne aldığı ve ''Dünyanın 8. Harikası'' olarak da tanımlanan Nemrut Dağı'nda bulunan Kommagene

Krallığı dönemi eserlerini görüntülemek için gelen televizyon ekibinden yönetmen Toshihiko Sekiguchi, belgeseli 2000 yılı başlarından itibaren yayımlayacaklarını söyledi. Sekiguchi, Türkiye'de meydana gelen deprem felaketinin yaralarının sarılması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğine inanarak ve bu acıyı yüreklerinde hissederek Türkiye'ye katkıda bulunmayı istediklerini söyledi. Japon yönetmen, ''Bu katkımızı, Dünya Kültür Mirası belgeseli kapsamında, Nemrut Dağı ve çevresindeki tarih, kültür ve insan unsurunu biraraya getirerek ortaya koyacağız'' dedi.


24 yıl önce