|

Yüzakı Dergisi: Ensar olma vakti

Yüzakı Dergisi, Vatan sevgisi ve hasretine işaret ederek dosya konusunu "Ensar olma vakti" başlığı ile okuyucusunun karşısına çıktı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 30/10/2013 Çarşamba
Güncelleme: 13:12 - 30/10/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Yüzakı Dergisi: Ensar olma vakti
Yüzakı Dergisi: Ensar olma vakti

Hicret; hasretlerin, acıların girdaplarıyla dolu fırtınalı bir denize açılmak, o seferin bir limanı olmazsa öğütülen duygulara dikkat çeken dergi, "Akdeniz''de boğulan muhâcirin kolu, âhirette yakamıza yapışır. Hicret ne kadar mukaddes ise, bu sebeple hicretin limanı olan ensarlık da o kadar mühim..." açıklaması ile Ensar ve Ensar olma bilincine ışık tutuyor.

Yüzakı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni M. Ali Eşmali; ''Hepimiz İçin İlâhî İmtihan, "Ensar olma vakti'' yaklaşımıyla ele alıyor. Ağırlıklı olarak yakın komşumuz Suriye''den ülkemize misafir olan muhâcir kardeşlerimize vazifelerimizi hatırlatırken, İslâm tarihinden ve ilâhî beyanlardan örneklerle nasıl bir ensar olmamız gerektiğinin altını çiziyor.

Osman Nûri Topbaş; "Ensârıyla, muhâciriyle ashâb-ı kirâmı; «İlâhî Hoşnutluk ve Methe Nâil Olan Ashâb-ı Kirâmın Örnek Hasletleri»ni kaleme alıyor. "Mevlânâ''dan Sır ve Hikmetler köşesinde ise, mahlûkatı tefekkür ve bundan insana çıkarılacak hikmet dolu dersler var." yazısı ile okuyucusuna sesleniyor.

Dergi Yazarları; Endülüs''ü hatırlattı, -Allah korusun- diyerek; Balkanları hatırlattı, ensar olmanın boynumuzun borcu olduğuna mâzîyi şahit tutarak; insan kaçakçılığını anlattıyorlar. Batıdan bir şeyler beklemenin anlamsızlığını vurgulayarak; ümmet olduğumuzu hatırlattı, ensar olmanın bir mânâda da ötekileştirmemek demek olduğunu hissettiriyor.


Tarihi süzgeçte; duraklama sebeplerimiz arasında toplumlar arası kaynaşma zaafımıza işaret ederek, yine; «Ensar olmak lâzım!» diyor. Gönüller almaya gelen Yûnus Emre; «Ensar olmak lâzım!» diyor. Mahzun mahzun kanlı gözyaşlarıyla akan Drina; «Ensar olmak lâzım!» vurgusu yapıyor.

Bu bizim imtihanımız. Hepimiz için ilâhî imtihan.

Kalemimiz, şiirimiz, gönlümüz, dilimiz bu imtihandan yüz akı ile çıkmaya davet hâlinde Yüzakı Dergisi içerisinde, Kasım Sayısı ile raflarda yerini aldı.


11 yıl önce