|

Kütahya Ramazan İmsakiyesi 2024

2024 Ramazan İmsakiyesi ile Kütahya için iftar ve sahur vakitlerini takip edebilir, iftara ne kadar kaldığını öğrenebilir, sahurun saat kaçta biteceğini dakika dakika takip edebilirsiniz. Bunun yanında "iftar kaçta olacak, akşam ezanı saat kaçta okunacak, Kütahya için akşam ezanına ne kadar kaldı, oruç saat kaçta açılacak" gibi sorularında yanıtlarını bulabilirsiniz. Kütahya Ramazan imsakiyesi ile günlük sahur ve iftar vakitlerine ulaşabilirsiniz.

17:48 - 15/03/2024 Cuma
Güncelleme: 17:48 - 15/03/2024 Cuma
Yeni Şafak
Kütahya Ramazan imsakiyesi 2024 sahur vakti iftar saati
Kütahya Ramazan imsakiyesi 2024 sahur vakti iftar saati

Kütahya Ramazan İmsakiyesi, 2024 yılında ramazan ayı içerisinde oruç tutacaklar için iftar vakti 2024 ve sahur vakti 2024 bilgilerini edinmelerine imkan sunmaktadır. Kütahya sahur vakti ne zaman, sahur saat kaçta, sahura ne zaman kalkılıyor, sahur ezanı kaçta okunuyor ve sahur kaçta bitiyor gibi soruları öğrenmek için Diyanet 2024 Kütahya sahur saatleri detaylarına bakmanız yeterli olacaktır. İşte 2024 Kütahya Ramazan imsakiyesi imsak, sahur, iftar, akşam ezan saati.

KÜTAHYA RAMAZAN İMSAKİYESİ 2024 - NAMAZ VAKİTLERİ - SAHUR İFTAR SAATLERİ

İmsak nedir, ne zaman başlar?

Sözlükte “kendini tutmak, engellemek, el çekmek, geri durmak” anlamlarına gelen imsak, dinî bir kavram olarak, fecr-i sâdıktan, iftar vaktine kadar yemeden, içmeden, cinsel ilişki ve diğer orucu bozan şeylerden uzak durmak, el çekmek demektir. İmsakin zıttı iftardır.

Halk arasında ise “imsak” oruç tutmaya başlanan fecr-i sâdığın oluştuğu vakit anlamında kullanılır. Bu manada imsak, oruca başlama vakti demektir.

Oruca ne zaman başlanıp ne zaman bitirileceği Kur’ân-ı Kerîm’de şu şekilde açıklanmıştır: “(Ramazan gecelerinde) şafağın aydınlığını gecenin karanlığından ayırt edinceye (tan yeri ağarıncaya/fecr-i sâdığa) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar (yiyip içmeden, cinsel ilişkide bulunmadan) orucu tamamlayın.” (el-Bakara, 2/187).

Sabah ezanı okunmaya başladığında yeme içmeye kısa bir süre devam edilebilir mi?

Takvimlerde gösterilen “imsak”, oruca başlama vaktini ifade eder. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ramazan ayında ezân da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezânın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezân başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur.

Sahur Nedir?

Sahur ne demek? Sahur nedir kısaca anlatalım: Kelime açısından incelendiğinde sahur anlamı, oruç tutmak için imsak vaktinden önce uyanıp yemek yenmesi ve su içilmesidir. Oruç için yapılan hazırlıkları ifade eder. İmsak vaktinden önce, sünnet olan, oruç için yeme – içme hazırlığıdır.

#Kütahya
#Kütahya İftar Saati
#Kütahya Sahur Vakti
#Ramazan imsakiyesi 2024
1 ay önce