|

Liverpool, Manchester City maç özeti ve golleri

Premier Lig'de Liverpool, Manchester City'yi 4-3 mağlup ederek rakibinin 30 maçlık yenilmezlik serisine son verdi. Maça hızlı başlayan Liverpool rakibi karşısında art arda golleri buldu. 4-1 öne geçen Liverpool top hakimiyetini son dakikalarda City'e vermesine rağmen maç 4-3 Liverpool'un üstünlüğü ile bitti. İşte maç özeti.

Yeni Şafak
08:47 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:51 - 15/01/2018 Pazartesi
AA
Liverpool kendi evinde ağırladığı Manchester City'i 4-3 yenerek 30 maçlık seriye son verdi.
Liverpool kendi evinde ağırladığı Manchester City'i 4-3 yenerek 30 maçlık seriye son verdi.

İngiltere Premier Lig'de Liverpool, sahasında Manchester City'yi 4-3 mağlup ederek rakibinin 30 maçlık yenilmezlik serisini bitirdi. Kaçıranlar veya yeniden izlemek isteyenler için Liverpool Manchester City maç özetini ve gollerini hazırladık.

Liverpool Manchester City özeti

Anfield Stadı'nda oynanan 23. hafta mücadelesinde Liverpool, Manchester City'yi ağırladı.

Karşılaşmanın 9. dakikasında Alex Oxlade-Chamberlain'in attığı gol, Liverpool'u 1-0 öne geçirdi. Konuk takım, rakibine 40. dakikada rakip fileleri havalandıran Leroy Sane ile cevap verdi ve ilk yarı 1-1'lik beraberlikle tamamlandı.

İkinci yarıya etkili başlayan Liverpool, 59. dakikada Roberto Firmino, 61. dakikada Sadio Mane ve 68. dakikada Muhammed Salah'ın golleriyle durumu 4-1 yaptı.

Mücadeleyi bırakmayan Manchester City, 84. dakikada Bernardo Silva ve 90 1. dakikada İlkay Gündoğan'ın kaydettiği gollerle skoru 4-3'e taşıdı. Liverpool, kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşmadan 4-3 galip ayrıldı.

Liverpool, bu sonuçla Manchester City'nin geçen sezona uzanan 30 maçlık yenilmezlik serisini sonlandırdı.

Arka arkaya 4. galibiyetini alan Liverpool, Chelsea ve bir maç eksiği bulunan Manchester United ile puanını (47) eşitleyerek 3. sıraya yükseldi. Bu sezon ilk yenilgisini yaşadığı ligde 62 puana sahip Manchester City, rakiplerinin 15 puan önünde zirvede yer alıyor.

İlkay Gündoğan'dan açıklama

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City forması giyen Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan, Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp'un kendisini istemesine rağmen Josep Guardiola ile çalışma fırsatı nedeniyle mavi-beyazlıları tercih ettiğini bildirdi.


İngiliz basınına açıklamada bulunan 27 yaşındaki orta saha oyuncusu "Klopp her zaman benim futbolumu beğeniyordu. O da beni kadrosuna katmak istedi ancak Guardiola ile çalışma fırsatı karşıma çıktığı zaman Manchester City'ye gelmek istedim." ifadelerini kullandı.

Şu anda Liverpool'un başındaki eski teknik direktörü Klopp'un da kendi çalıştırıcısı Guardiola'nın da mükemmel teknik adamlar olduğunu belirten İlkay, "Muhteşem karaktere sahip ve çok hırslı iki isim. Onlarla çalıştığım için çok şanslıyım." değerlendirmesinde bulundu.

Ebeveynlerinin kendilerini sokaklardan uzak tuttuğunu belirten İlkay Gündoğan, şunları kaydetti:

"Almanya'da yaşadığımız yer zengin bir şehir değildi. Ailem bizi hep kötü şeylerden uzak tuttu. Sanırım bunda da başarılı oldular. Ailem hep benim iyi bir eğitim almamı istedi. Çok kültürlü bir toplulukta büyüdüm. Bugün hala en iyi arkadaşlarım Alman'dan Tunuslu'ya, Faslı'dan Polonyalı'ya birçok farklı ülkeden. Şimdi kuzenimle büyük bir evde yaşıyoruz. Sanırım bazen biraz yalnız hissediyorsun, özellikle uzaktaysan."

Dizinde yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan ve 2017'nin eylül ayında tekrar top oynamaya başlayan Türk asıllı Alman futbolcu, "Dizim 20'li yaşlardaki gibi değil tabii ki. Bu yüzden sürekli dikkat etmem lazım." diye görüş belirtti.

Almanya'nın Borussia Dortmund takımından 2016'da Manchester City'ye transfer olan İlkay Gündoğan, İngiliz ekibiyle 41 maça çıkıp, 6 gol attı.

#Futbol
#İngiltere Premier Lig
#Liverpool
#Manchester City
6 yıl önce