|

Beşiktaş Galatasaray CANLI

Beşiktaş Galatasaray derbi maçını CANLI izlemek, maçın kaç kaç olduğunu ve CANLI skor takibi haberimiz üzerinden yapabilirsiniz. İki takım, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında 344. kez karşı kaşıya gelecek. Şampiyonluk yolunda kritik bir mücadele olacak derbinin kazanını büyük avantaj elde edecek. İşte Beşiktaş Galatasaray (BJK-GS) canlı takip.

Yeni Şafak
18:37 - 2/12/2018 Pazar
Güncelleme: 22:13 - 2/12/2018 Pazar
AA
Beşiktaş Galatasaray derbisi canlı skor takibi haberimizde.
Beşiktaş Galatasaray derbisi canlı skor takibi haberimizde.

Beşiktaş Galatasaray derbi maçını CANLI izlemek, maçın kaç kaç olduğunu ve CANLI skor takibi haberimiz üzerinden yapabilirsiniz. Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında bu akşam saat 20.00'de karşı karşıya gelecek Beşiktaş ile Galatasaray, tarihlerinde 344. kez karşılaşacak.

Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924'te Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 94 yıllık rekabette, geride kalan 343 maçın 121'ini Galatasaray, 109'unu Beşiktaş kazandı, 113 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Sarı-kırmızılıların 482 golüne, siyah-beyazlılar 451 golle karşılık verdi.

BEŞİKTAŞ GALATASARAY (BJK-GS) CANLI

BEŞİKTAŞ GALATASARAY (BJK-GS) DERBİSİ SAAT KAÇTA?

2 Aralık Pazar günü saat 20:00'de başlayacak mücadele beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı skor takibini yenisafak.com'da yapabilirsiniz

BEŞİKTAŞ GALATASARAY ARASINDAKİ LİG MAÇLARI

Beşiktaş ile Galatasaray arasında ligde yapılan 120 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.

İki takımın ligde karşı karşıya geldiği müsabakalarda Galatasaray 44, Beşiktaş ise 34 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 42 müsabakada eşitliği bozamazken, sarı-kırmızılılar 148, siyah-beyazlılar 127 gol attı.

Ligde geçen sezonki maçları ev sahibi ekipler kazandı. Beşiktaş, Vodafone Park'ta 3-0, Galatasaray da Türk Telekom Stadı'nda 2-0 galip geldi.

Son 28 lig maçında 6 kırmızı kart

Rekabetteki son 28 lig maçında hakemler 6 kez kırmızı kart kullandı.

İki takım arasında Süper Lig'de yapılan son 28 derbide hakemler Beşiktaşlı Matias Delgado, Roberto Hilbert, Veli Kavlak ve Dusko Tosic ile Galatasaraylı Felipe Melo'ya (2 kez) kırmızı kart gösterdi.

Bu süre içinde hakemler ayrıca iki takım oyuncularına toplam 142 sarı kart çıkardı. Beşiktaş'tan 73, Galatasaray'dan ise 69 futbolcu sarı kart gördü.

Penaltılar damga vuruyor

Beşiktaş-Galatasaray derbilerine son yıllarda penaltılar damgasını vuruyor.

İki takım arasında ligde yapılan son 31 maçta hakemler toplam 13 kez penaltı kararı verdi, 8 karşılaşmada penaltı golleri derbinin sonucu üzerinde belirleyici etki yaptı.

Söz konusu dönemde hakemler Galatasaray için 9, Beşiktaş için de 4 kez beyaz noktayı gösterdi. Beşiktaş 4 vuruşu da gole çevirdi, Galatasaray 3 kez penaltı kaçırdı.

Galatasaray Beşiktaş arasındaki s
on 10 maç
Beşiktaş ile Galatasaray arasında yapılan son 10 resmi maçta alınan sonuçlar şöyle:
Tarih Stat Organizasyon Sonuç (BJK-GS)

22.02.2014 Türk Telekom Lig 0-1

04.01.2015 Atatürk Olimpiyat Lig 0-2

24.05.2015 Türk Telekom Lig 0-2

14.12.2015 Atatürk Olimpiyat Lig 2-1

08.05.2016 Türk Telekom Lig 1-0

13.08.2016 Konya Büyükşehir Belediye TFF Süper Kupa 1-1 (Pen. 0-3)

24.09.2016 Vodafone Park Lig 2-2

27.02.2017 Türk Telekom Lig 1-0

02.12.2017 Vodafone Park Lig 3-0

29.04.2018 Türk Telekom Lig 0-2
En çok galibiyeti Galatasaray'a karşı aldı

Beşiktaş, Güneş yönetimindeki derbilerde en çok galibiyeti Galatasaray'a karşı elde etti.

Siyah-beyazlı takım, bu dönemde Galatasaray ile yaptığı 6 maçın 4'ünde galibiyet sevinci yaşadı. Bir maçı berabere tamamlayan Beşiktaş, Galatasaray derbisindeki tek yenilgisini ise geçen sezon aldı.

Beşiktaş, Güneş'in teknik direktörlüğünde Fenerbahçe ile yaptığı 7 lig maçında ise 2 kez galibiyete ulaştı. Siyah-beyazlı takım, sarı-lacivertli rakibiyle yaptığı 3 derbi mücadelesini berabere tamamlarken, 2 defa sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

İlk sezonunda 4 derbide 3 galibiyet

Şenol Güneş, Beşiktaş teknik direktörlüğünde ilk derbi heyecanını 2015-2016 sezonunun 6. haftasında Fenerbahçe karşısında yaşadı.

Siyah-beyazlı ekip, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki mücadelede sarı-lacivertli takımı 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Beşiktaş, Güneş yönetimindeki ikinci derbi mücadelesini ise 15. haftada Galatasaray'a karşı yaptı. Siyah-beyazlı takım, bu maçı da 2-1 kazanarak üst üste iki derbi galibiyetine imza attı.

Söz konusu sezonun 23. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olan ve sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılan Beşiktaş, 32. haftada Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 mağlup ederek derbilerde başarılı bir sezonu geride bıraktı.

2016-2017'de derbilerde yenilmedi

Beşiktaş, Güneş yönetiminde 2016-2017 sezonundaki derbi maçlarda yenilgi yüzü görmedi.

Siyah-beyazlı ekip, tecrübeli teknik adamın ikinci sezonundaki Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında bir galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

Sezonun ilk derbisinde Galatasaray'ı Vodafone Park'ta konuk eden Beşiktaş, rakibi karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Siyah-beyazlılar, Türk Telekom Stadı'ndaki Galatasaray mücadelesini ise 1-0 kazanmayı bildi.

Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe ile Kadıköy'de yaptığı maçı 0-0 beraberlikle tamamlayan Beşiktaş, rakibiyle Vodafone Park'ta ise 1-1 berabere kaldı.

Geçen sezon iki kez kazandı

Beşiktaş, Güneş döneminde geçen sezon çıktığı 4 derbi maçta ise ikişer galibiyet ve yenilgi yaşadı.

Vodafone Park'ta Galatasaray'ı 3-0 mağlup eden siyah-beyazlı takım, rakibine karşı deplasmandaki derbi mücadelesini ise 2-0 yenilgiyle tamamladı. Beşiktaş, Güneş dönemindeki ilk Galatasaray mağlubiyetini de almış oldu.

Geçen sezon Fenerbahçe ile oynadığı ilk maçı 2-1 yitiren siyah-beyazlı takım, sahasında ise rakibine 3-1 üstünlük kurdu.

Bu sezona beraberlikle başladı

Beşiktaş, Güneş yönetiminde bu sezonki derbi mücadelesine ise beraberlikle başladı.

Sezonun ilk derbi mücadelesinde Fenerbahçe'ye 6. haftada konuk olan siyah-beyazlı ekip, sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Güneş yönetiminde evinde Galatasaray'a geçit vermiyor

Siyah-beyazlı takım, Güneş yönetiminde Galatasaray'a karşı iç sahada başarılı sonuçlara imza attı.

Beşiktaş, geride kalan 3 sezonda evindeki 3 Galatasaray maçında 2 galibiyet ve bir beraberlik aldı. 2015-2016 sezonunda sarı-kırmızılı ekibi Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2-1 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, 2016-2017'de Vodafone Park'taki derbi mücadelesini ise 2-2 beraberlikle tamamladı. Beşiktaş, geçen sezon evindeki Galatasaray maçını ise 3-0 kazandı.

Teknik direktör Fatih Terim tribünde

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, cezası nedeniyle derbide takımının başında olamayacak.

Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe derbisindeki olaylar ve sonrasındaki açıklamaları nedeniyle toplamda 10 maç men cezası verilen Terim, Beşiktaşmüsabakasında da soyunma odasına ve yedek kulübesine giremeyecek.

Terim'in yerine sarı-kırmızılı takımı antrenörler Ümit Davala ile Levent Şahin idare edecek.

Fatih Terim'in yanı sıra yardımcı antrenör Hasan Şaş da cezası nedeniyle teknik ekipte görev yapamayacak.

Sakatlar ve cezalılar düşündürüyor

Galatasaray'da 7 futbolcu Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecek.

Sarı-kırmızılı ekipte Younes Belhanda, Emre Akbaba ve Sinan Gümüş, sakatlıkları nedeniyle Beşiktaş karşısında sahaya çıkamayacak.

Galatasaray'da cezalı olan Ryan Donk, Badou Ndiaye, Garry Rodrigues ve Serdar Aziz de derbide süre alamayacak.

Rodrigues'in cezası bitiyor

Galatasaray'ın Yeşil Burun Adaları asıllı futbolcusu Garry Rodrigues, Beşiktaş derbisiyle cezasını tamamlayacak.

Ligdeki Fenerbahçe derbisinden sonra çıkan olaylara karıştığı için 3 maç men cezası verilen 28 yaşındaki futbolcu, Kayserispor ve Atiker Konyaspor müsabakalarında 2 maçlık cezasını çekti.

Rodrigues, Beşiktaş derbisinde de oynamayarak cezasını bitirmiş olacak.

Fernando ve Ozan ceza sınırında

Galatasaray'da tecrübeli orta saha oyuncusu Fernando Reges ile genç stoper Ozan Kabak, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Süper Lig'in geride kalan 13 haftasında üçer kez sarı kart gören Fernando ve Ozan, Beşiktaş derbisinde sarı kart ile cezalandırılmaları durumunda 15. haftada Çaykur Rizespor ile yapılacak maçta cezalı duruma düşecek.

Son 8 maçta 1 galibiyet

Galatasaray, çıktığı son 8 resmi maçta sadece 1 kez galip gelebildi.

Sarı-kırmızılı ekip, 19 Ekim'deki Bursaspor maçıyla başlayan süreçte Süper Lig'de 5, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 3 müsabakaya çıktı ve 1 kez kazanabildi.

Ligdeki son 5 müsabakada sadece Kayserispor'u 3-0 yenen Galatasaray, Evkur Yeni Malatyaspor'a 2-0 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar, Bursaspor ve Atiker Konyaspor ile 1-1, Fenerbahçe'yle 2-2 berabere kaldı.

Sarı-kırmızılılar, bu süreçte UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise Almanya'nın Schalke 04 takımıyla yaptığı iki maçın ilkinde 0-0 berabere kaldı, ikincisini ise 2-0 kaybetti. Galatasaray, Rus ekibi Lokomotiv Moskova'ya da 2-0 yenildi.

#Beşiktaş
#derbi
#Futbol
#Galatasaray
#Spor Toto Süper Lig
#SÜPER LİG
5 yıl önce
default-profile-img