|

Maç özeti izle! Galatasaray Lokomotiv Moskova maç özeti ve golleri

Şampiyonlar Ligi maç özetlerini sizler için hazırladık. Galatasaray, 3 yıl aradan sonra katıldığı UEFA Şampyionlar Ligi’ne Lokomotiv Moskova galibiyetiyle başladı. Maçta ilk dakikalardan itibaren etkili olan Galatasaray, bulduğu pozisyonları değerlendirdi ve rakibini 3-0 yendi ve gruba galibiyetle başladı. İşte kaçıranlar veya yeniden izlemek isteyenler için Galatasaray Lokomotiv Moskova maç özeti.

Yeni Şafak
08:31 - 20/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:40 - 20/09/2018 Perşembe
IHA
Şampiyonlar Ligi maçlarında Galatasaray kendi evinde Lokomotiv Moskova'yı 3-0 yendi.
Şampiyonlar Ligi maçlarında Galatasaray kendi evinde Lokomotiv Moskova'yı 3-0 yendi.

Galatasaray Lokomotiv Moskova maç özetini haberimizden bulabilirsiniz. Uzun bir aranın ardından yine Şampiyonlar Ligi'ne dönen sarı kırmızılı takım, ilk maçında Rus ekiplerinden Lokomotiv Moskova'yı 3-0 yendi.

Galatasaray Lokomotiv Moskova maç özeti nasıl izlenir?

Aşağıdaki bağlantılar üzerinden maç özetine ulaşabilir ve tüm pozisyonları inceleyebilirsiniz.



UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında Galatasaray, evinde Rus ekibi Lokomotiv Moskova’yı 3-0 mağlup etti. Böylece sarı-kırmızılılar, 3 yıl aradan sonra tekrar katıldığı Şampiyonlar Ligi’ne 3 puanla dönmüş oldu. Aslan, en son 8 Aralık 2015 yılında C Grubu son maçında evinde Kazakistan temsilcisi Astana ile karşılaşmış ve sahadan 1-1 beraberlikle ayrılmıştı. Cimbom o sezon üçüncü olup, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etti.


MAÇTAN DAKİKALAR

9'uncu dakikada Galatasaray öne geçti. Mücadeleye hızlı başlayan sarı kırmızılı takımda Emre Akbaba'nın pasında ceza sahası dışının sol bölgesinde topla buluşan Garry Rodrigues, topu önüne aldı ve vuruşunu yaptı, top kaleci Guilherme'nin müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 1-0.

15'inci dakikada Younes Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşunda Serdar Aziz topa müdahale etti, boşta kalan meşin yuvarlağa Emre Akbaba'nın kafa vuruşu üstten dışarı çıktı.

16'ncı dakikada Garry Rodrigues sol kanattan hızlı geldi ve ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı, top yandan auta gitti.

21'inci dakikada Aleksei Miranchuk'un ceza sahası içerisinden açtığı ortaya Jefferson Farfan kafayı vurdu, topa Muslera uzandı.

26'ncı dakikada Garry Rodrigues'in içeri sert kestiği ortaya Eren Derdiyok dokunamadı.

29'uncu dakikada Manuel Fernandes'in kullandığı köşe vuruşunda savunma topu uzaklaştıramadı. Ceza sahasına düşen topa Solomon Kverkvelia'nın vuruşunda Fernando topu çizgiden çıkarttı.

40'ıncı dakikada Aleksei Miranchuk'un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda altıpas üzerinde topa yükselen Jefferson Farfan, net pozisyonda topu dışarı attı.

İlk yarı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile noktalandı.

50'nci dakikada Aleksei Miranchuk'un uzaktan sert şutunu Muslera kornere çeldi.

56'ncı dakikada Badou N'diaye'nin uzaktan çektiği şutu Guilherme kurtardı.

65'inci dakikada Garry Rodrigues'in pasında ceza sahası dışında topla buluşan Younes Belhanda vuruşunu yaptı, Guilherme meşin yuvarlağa iki hamlede sahip oldu.

67'nci dakikada Emre Akbaba rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve Galatasaray kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşta topun başına geçen Eren Derdiyok, topu ağlara gönderdi: 2-0.

69'uncu dakikada Manuel Fernandes'in uzun topuna ceza sahası içerisinde kafa vuruşu yapan Vladislav Ignatyev'in vuruşu az farkla dışarı çıktı.

71'inci dakikada Yuto Nagatomo'nun sol kanattan içeri kestiği ortaya Emre Akbaba kafa vuruşunu yaptı, top Guilherme'de kaldı.

76'ncı dakikada Fernando Muslera'nın degajında savunma arkasına sarkan Garry Rodrigues, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı, Guilherme topu kornere çeldi.

87'nci dakikada rakibine yaptığı müdahalenin ardından ikinci sarı kartını gören Badou N'diaye, kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve takımını 10 kişi bıraktı.

90 4'üncü dakikada Henry Onyekuru topla hızlı çıktı ve pasını Emre Akbaba'ya aktardı. Guilherme'nin Emre Akbaba'ya ceza sahası içerisinde yaptığı müdahalenin ardından hakem Rocchi penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Selçuk İnan, meşin yuvarlak ile kaleciyi farklı köşelere gönderdi: 3-0.

Galatasaray sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.


Fatih Terim: “Şampiyonlar Ligi, şampiyona yakıştı”

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne Lokomotiv Moskova’yı 3-0 mağlup ederek başlayan Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi’nin şampiyona yakıştığını söyledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında taraftarı önünde ağırladığı Lokomotiv Moskova’yı Rodrigues, Eren ve Selçuk İnan’ın golleriyle 3-0 mağlup eden ve Şampiyonlar Ligi’ne 3 puanla başlayan Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Lokomotiv Moskova’yı 18 Eylül 2002’de de yendiği hatırlatılan Terim, “İnşallah sonu benzemez. O zaman gruptan çıkamamıştık, onlar çıkmıştı. İyi bir başlangıç oldu. Lokomotiv Moskova, 7 maçta 5 gol yedi, hiçbir maçta 3 gol yemedi. 7 maçta 5 gol yiyen bir takımı 3-0 yenmek önemli bir şey. Güzel ve keyifli bir maç oldu. İlk gole kadar iyi başlamıştık oyuna. Ondan sonra zaman zaman vitesi yükseltip zaman zaman alçaltarak devreyi getirdik. İkinci yarıya da tam konsantre olduk ve goller geldi. Ama Ndiaye’yi kaybettik. Hakem haklıydı o pozisyonda. Avrupa’nın en formda hakemlerinden birisi Rocchi. Ali Sami Yen’de Şampiyonlar Ligi, şampiyona yakıştı. Burayı çok özlemiştik, inşallah bu sonuçlar devam eder ve ümit ederim yeni yıla da kalırız. Bugün için herkes keyfini çıkarsın. Yine söylüyorum, Lokomotiv Moskova hiçbir maçta 3 gol yemedi, bu da önemli” diye konuştu.

“Futbol artık satranç gibi”

Oyuna iyi başladıklarını söyleyen Terim, “Oyuna kendi sahamızda, seyircimizin önünde nasıl başlanıyorsa, herkes ne istiyorsa o şiddette başladık. Topun tamamen kontrolü bizdeydi, kalemize top gelmeden golü bulduk. Zaten sarsmıştık. Ondan sonra futbol her saniye değişken oluyor. Hamleye hamleyle cevap vereceksiniz. Futbol artık satranç gibi. Kalıpsal şekilde oynayamazsınız. Giden oyuna göre de hareket etmelisiniz. Biz de öyle yaptık. Rakibin defans oyuncularının fazla olması, benim konuşabileceğim bir konu değil. Eder’in oyuna girmesiyle birlikte, oyunu tutma hamlesi bana ait. Hayallerimiz var. Olur ya da olmaz bilmiyorum ama açıkçası biz küçüğünü (UEFA Kupası’nı) aldık, antrenmanlıyız diye düşünüyorum” dedi.

“Benim yaptığım her şeyin bir sebebi vardır”

Taraftarların sosyal medyadaki kadro yorumlarıyla ilgili soruyu yanıt veren Terim, “Sosyal medyaya saygı duyuyorum ama görevimi buraya bakarak yapmam. Burada benim tercihlerim, benim aldığım riskler var. Ama fikirlere saygı duyarım. Benim konumumdaki bir insanın sosyal medyaya göre hareket etmesini bekleyemezsiniz. Eğer sahada birisi oynuyorsa, Galatasaraylıların çoğunluğu, ’Hocanın bir bildiği vardır’ diyordur. Maicon 15 günde 2 kez idmana çıktı, bir tercih yapmam gerekiyordu. Genç Ozan’la devam edebilirdim ama en ufak hatada yaptığımız yapıyı bozabilirdik. Donk’un tecrübesi, sakinliği ve fiziği lazımdı bize. Martin Linnes bizim için çok önemli. Mariano da öyle. Ama şuna artık hazır olun. Salı-cuma, çarşamba-cumartesi maçlar oynayacağız. Ne kadar çok oyuncumu hazır tutarsam o kadar iyi olur. Artık isimlerden vazgeçsinler. Martin’i çabukluğu için oraya koydum. Martin Linnes ve Mariano çok önemli oyuncular. Orada Farfan’la oynayabilirdi. Beklentimiz Eder’in oynayacağı yönündeydi. Orada Fernandes oynadı ve Mariano’yu orada boğmak istemedim. Mariano set oyununu iyi oynayan önemli bir oyuncu ama bugünkü tercihim bu yöndeydi. Oyun da Mariano’yu oyuna aldırmadı bana çünkü başka arkadaşlarımızın değişmesi lazımdı” ifadelerini kullandı.

“Eren, Donk ve Linnes’ten çok memnunum”

Geçen sezonun ilk yarısında en çok eleştirilen isimler olan Donk, Eren ve Linnes’i ilk 11’de sahaya süren Fatih Terim, bu oyunculardan çok memnun olduğunu belirterek, “Geldiğimden bu yana, mevcut oyuncuların performansını yükseltmek için çalıştığımızı söylüyorum. UEFA’dan zaten cezamız var ve her dakika transfer yapamıyoruz. Geçen senenin en önemli oyuncularından birisi Donk. Linnes de geçen sene çok çalıştı. Bugün ve geçen maçta herhalde Eren’e parantez açmak lazım. Hava toplarının bir tanesini bile vermedi. Ayağı ağrıyordu ve sonrasında 15 dakika daha devam etti. Tebrik edilmesi gereken oyunculardan birisiydi. Belhanda, Trabzon’da atılmadan önce iyi durumdaydı. O nedenle oynattım, sonradan değiştirdim. Feghouli’yi, 18 kişilik hakkımız olduğu için almadım. Burada her mevkiyi alternatifiyle düşünmeliyim. Teknik adam oyuna 2 şekilde müdahale eder. Oyuncu değiştirir ya da saha içinde oyuncu yerlerini değiştirerek müdahale eder. Donk’u stoper de koyabilirim, santrfora da koyabilirim. Orada Sinan var, Onyekuru var, Emre var. Birisini tercih edecektim ve tercihimi bu yönde kullandım. Çalışacak” açıklamasını yaptı.

“Kimseye saygısızlık yapmayız”

Penaltı atışı sırasında tribünlerden Muslera seslerinin yükselmesiyle ilgili sorulan soruya da cevap veren tecrübeli teknik adam, “Elimle, ‘Hayır’ diye işaret ettim. Daha önceden penaltı atmıştı. O günkü şartlarda sondan bir önceki maçtı ve gol atmayan hiçbir oyuncumuz yoktu. Orada bile arkadaşlarımıza izah ettik. Kendi meslektaşlarımızı aşağıya çekmek mümkün mü? Hele hele böyle maçlarda neler oluyor. 1 golün bile neleri değiştirdiği maçlarda, ciddiyetimizden uzak kalmayacağız. Ben o durumu, taraftarımızın sevinç gösterisi olarak görüyorum. Oyun 8-0 bile olsa olmaz bu durum. Zaten penaltıcımız var. Bunu bir tezahürat olarak algılıyorum. Başka bir sebebi olduğunu düşünmüyorum” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Seyircilerimiz bizlere güvensin”

Eren’e uzun pasların atılmasının taktiksel anlayış olduğunu da sözlerine ekleyen Fatih Terim, şunları söyledi: “Taktiksel anlayış. Hemen arkasına Rodrigues, Emre ve Ndiaye hemen geliyor. Bu durumda pozisyon oluşabilir. Büyük de bir risk almak istemiyorum tabi. Hiçbir zaman seyircinin 11’i sahaya çıkmaz. Muhakkak onlar bu görüşleri yapacaklar. Ama bu seviyelerde öyle enteresan bir şey olmadıysa oyuncu değiştirilmez. 3 günde 1 oynamaya başladığımız için ne kadar fazla dinlendirebilirsek, o kadar karımıza. Orada biraz Belhanda’ya şikayette bulundular ama onun zamanı o zamandı. Gol atsaydı o zaman ne olacaktı. Seyircilerimize hep rica ediyorum, biz bir şey yapıyorsak muhakkak bir bildiğimiz vardır. O şutu vuramadığı zaman, tepki göstermeyen, pas atamadığı zaman kızmayan, her şeyi alkışlamaya hazır bir taraftar olması lazım artık. Onların tepkisi, onların sevinci oyuncuda çok dalgalanma yapıyor. İngiltere’de korner olunca herkes ayağa kalkar. Bugün 2 kez çok sıkıştığımız anda imdadımıza yetiştiler. Bu olunca biz de sahada cevabını veririz.”

#Galatasaray
#Lokomotiv Moskova
#Maç özeti
5 yıl önce
default-profile-img