|

Başbakan Danıştay törenini terketti

Başbakan Erdoğan, Barolar Birliği Başkanı'na çok sert tepki göstererek salonu terketti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Erdoğan ile beraber salondan çıktı. Erdoğan, Feyzioğlu'na 'Sizin yaptığınız edepsizliktir' dedi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 10/05/2014 Cumartesi
Güncelleme: 12:22 - 10/05/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakan Danıştay törenini terketti
Başbakan Danıştay törenini terketti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştayın 146. kuruluş yıl dönümü töreninde, uzun ve siyasi konuştuğu gerekçesiyle Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'na tepki göstererek, "25 dakika Başkan konuşuyor, 1 saat sen konuşuyorsun. Edepsizlik yapıyorsun, yeter artık. Baştan aşağıya tamamen siyasi konuşma yapıyorsun. Van ile ilgili söylediklerin baştan aşağıya yalan" dedi.

Törende, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün ardından Feyzioğlu konuşmasını yaptı. Feyzioğlu, yaklaşık 1 saat süren konuşmasının sonunda "Bitirdim, bitirdim" diyerek, son bölüme geçti.

Bu sırada Başbakan Erdoğan'ın, Feyzioğlu'na tepki gösterek, "25 dakika Başkan konuşuyor, 1 saat sen konuşuyorsun" demesi üzerine Feyzioğlu, ''Kızmayın Sayın Başbakanım, güzel bir şey söylüyorum Sayın Başbakanım'' ifadesini kullandı.

"Edepsizlik yapıyorsun, yeter artık, yanlış konuşuyorsun'' diyen Erdoğan'a, Feyzioğlu, ''Neyi yanlış söylüyorum Sayın Başbakanım'' yanıtını verdi.

Bu sırada Başbakan Erdoğan, ''Ne konuşuyorsun, Van'da neler yapıldığından haberin var mı" diye sordu.

Feyzioğlu, sözlerini ''76 milyonun cumhurbaşkanını seçiyoruz. Bu cumhurbaşkanımızın huzur içerisinde 76 milyonu kucaklamasını öneriyorum. Seçim sürecinin bu sürece uygun yürümesini arzu ediyorum ve bir kısmı da belki burada olan adayların birbirini kucaklayarak, güzel bir seçim dönemi yaşamasını diliyorum. Ben edepsizlik yapmadım. Kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam Sayın Başbakan" diye sürdürdü.

Başbakan Erdoğan'ın ayağa kalkarak, tepkisine devam etmesi üzerine Feyzioğlu, konuşmasının yapıcı olduğunu ve hakaret içermediğini savundu.

Erdoğan'ın tepkisini yanındakilerle de paylaşarak, "Siyasi bir konuşma yapıyor, böyle bir şey olabilir mi'' ifadesini kullanması üzerine Feyzioğlu, ''Hiçbiri siyasi değildir. Hepsi Anayasa'ya uygundur'' yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan da "Van ile ilgili anlattıkların baştan aşağı yalan" diye konuştu.

Erdoğan davetlilerle birlikte salondan ayrıldı.

İLK TEPKİLER...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Başbakan'ın Feyzioğlu'na gösterdiği tepkiyi değerlendirdi. Mahir Ünal, 'Kendisinin meşrutiyetini atanmışlığından sanan ve devlet erkanına ayar vermeye çalışan üslup yanlıştır. Bu konuşma gündemde yer almak için bir buçuk saat boyunca tahrik içeren Cumhurbaşkanın ve Başbakanın huzurunda doğru bilgileri içermeyen bir üslupla yapılan bir konuşmadır. Başbakan'ın vicdanıyla tepkisini koyması çok doğaldır.

BAŞBAKAN VE FEYZİOĞLU ARASINDA GEÇEN DİYALOG

Başbakan: Baştan aşağı yanlış konuşuyorsun. Bu yaptığın edepsizlik. Yalan konuşuyorsun hep, Van'da neler yapıldığından haberin var mı?

Feyzioğlu: Ben edepsizlik yapmadım, kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam sayın Başbakan.

Başbakan: Siyasi konuşuyorsun. Bu saygısızlıktır. Hukuksal bir yanı yok. Maalesef biz tüzükle böyle bir şeye söz veriyoruz. Siyasi bir konuşma yapıyor, böyle bir şey olabilir mi? Van ile anlattıkları baştan aşağı yalan.


10 yıl önce