|

Yaylada serin bir Ramazan

Doğal güzelliği ve sessiz ortamıyla öne çıkan Karadeniz yaylaları, şehrin gürültüsü, iş yoğunluğu ve stresi sebebiyle doğayla baş başa kalma fırsatı bulamayanların Ramazan'da da tercihi oluyor. Vatandaşlar yaylada, çayırlarda, ormanlarda gezerek ve hayvanlarıyla uğraşarak iftarı bekliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 7/07/2015 Salı
Güncelleme: 00:54 - 7/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Kentin bunaltıcı havası ve stresinden bunalan vatandaşlar, Ramazan'ı, temiz havası ve yemyeşil ormanlarıyla adeta doğa harikası olan yaylalarda geçirmeyi tercih ediyor. Vatandaşlar yaylada, çayırlarda, ormanlarda gezerek ve hayvanlarıyla uğraşarak iftarı bekliyor. İftar menüsünde ise yaylada yetiştirilen doğal ürünler ağırlıklı olarak tüketiliyor.



GÜNEŞ OLMADIĞI İÇİN RAHAT


Giresun'un Kulakkaya, Hapan, Yuva gibi birçok yaylanın bulunduğu Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal beldesinin Belediye Başkanı Abdullah Önal, Ramazan'ın yaylada bir başka güzel olduğunu söyledi. Şehirlerde yaşayanların sıcaktan ve stresten kaçarak yaylayı tercih ettiğini söyleyen Önal "Sıcak, bunaltıcı bir hava olmadığı için yaylalarda çok rahat oruç tutuluyor. Karadeniz insanının geçmişten gelen yayla kültürü var. Vatandaşlarımız o kültürü Ramazan'da da burada yaşarlar” dedi.


#Yavuzkemal
#Karadeniz yaylaları
#Kulakkaya
#Hapan
#Yuva
9 yıl önce