|

Rümeysa Kadak kimdir?

AK Parti Milletvekili Rümeysa Kadak kimdir, kaç yaşında, nereli, kaç yaşında emekli olacak? sorularının yanıtları haberimizde.

Yeni Şafak
16:14 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:22 - 22/10/2018 Pazartesi
Diğer
Rümeysa Kadak'ın biyografisi.
Rümeysa Kadak'ın biyografisi.

EYT tartışması 2 yıl milletvekilliği yaptıktan sonra emekliliği hak edenlerin durumunu da gündeme getirdi. Binlerce kişi AK Partili Rümeysa Kadak'ın anne-babasıyla milletvekili rozeti takılırken çekilmiş fotoğrafının altına, “Adı: Rumeysa Kadak, Yaşı: 22. Kendisi Türkiye'nin en genç milletvekili. 24 Haziran 2020 tarihinde sadece 24 yaşında emekliliğe hak kazanacak. Ama o hiçbir zaman ‘bu millete kambur' olmayacak. Reis öyle diyor”diye yazdı.

EMEKLİ OLAMIYORUM

Kadak ise bu eleştirileri yanıtladı ve “Adım: Rumeysa Kadak Yaşım: 22. 65 yaşında emekli olacağım. 2 yıl sonra emekli olamıyorum. Biliyorum, 24 yaşında emekli olmamamı dileyenleriniz vardı. Fakat 65'i beklemem gerek.” dedi. AK Partili vekil, Milletvekili Hizmetleri Başkanı Ahmet Yurtman'ın kendisine gönderdiği emekliliğiyle ilgili şu bilgi notunu da paylaştı:

PRİM VE YAŞ ŞARTI TAMAMLANIRSA...

Bilgi notunda “5510 sayılı kanunun 43. Maddesine göre en az 2 yıl milletvekilliğinde bulunup bu süre içerisinde Başbakanlık Müsteşarına endeksli prim ödenmesi şartının yanında, kanunun 28. Maddesinde belirtilen prim ödeme ve yaş şartının tamamlanması halinde milletvekili statüsünde emekli olunabilmektedir. Yapılan incelemede doğum tarihiniz itibariyle 65 yaşını dolduracağınız 17.05.2061 tarihinden seçimlerin normal süresinde yapılacağı dikkate alınarak hak edeceğiniz fiili hizmet zammı süresi düşüldükten sonra 15.03.2060 tarihinde emekli aylığı bağlanabileceği anlaşılmıştır” denildi.

RÜMEYSA KADAR KİMDİR?

Rümeysa Kadak, 6 Mayıs 1996 tarihinde İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği bölümünde eğitimine devam ediyor. Başkanlığını yaptığı Meridyen Münazara Kulübü, geçtiğimiz 2 yıl içerisinde ulusal ve uluslararası pek çok ödül kazanırken AK Parti Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri'nde Yılın Eğitim Projesi Ödülü'ne layık görüldü. Mevcut durumda Genç KADEM’de Proje Sorumlusu, Meridyen Derneği’nde Meridyen Genç Koordinatörü, Münazara ve Hitabet Derneği’nde ise yönetim kurulu üyesi olarak görevlerine devam etmektedir. Rümeysa Kadak, 21 Mayıs 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'nda Başkan Yardımcısı olan Kadak, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

#Rümeysa Kadak
5 yıl önce
default-profile-img