|

HDP’den sandık provokasyonu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 24 Haziran seçimlerinde taşınmasına karar verilen sandıklardaki seçmen sayısının 144 bin olduğunu bildirdi. Ancak HDP, tüm köy ve ilçelerde taşıma yapılacağı havası oluşturmaya çalıştı. YSK Başkanı Güven, “Taşıma kararı verdiğimiz sandıkların çoğu daha önceki seçimlerde zaten taşınan sandıklar” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:09 - 31/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
HDP yine provakasyon peşinde.
HDP yine provakasyon peşinde.

Sandıkların taşınması konusunda 19 valilikten talep geldiği öğrenilirken, 73 bin 500 seçmenin ikameti ile sandığın taşındığı yeni adres arasında mesafenin 2,5 kilometre olduğu belirtildi.

TEMELLİ KIŞKIRTTI

Güvenlik gerekçesi ile yapılan bu hamle, HDP tarafından provokasyon amaçlı kullanılmaya başlandı. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “YSK ‘oylar taşınsın’ diyor. Çünkü oradan taşınacak oylar sayesinde, insanlar sandıktan uzak dursun. Hile ile, şaibe ile seçim olacak” şeklinde skandal bir açıklama yaptı.

ALGI OPERASYONU

HDP tüm köy ve ilçelerde taşıma yapılacağı havası oluşturmaya çalışırken; sandıkların taşınacağı iller arasında Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Hakkari, Kars, Mardin, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van yer alıyor.

YSK Başkanı Güven, “Taşıma kararı verdiğimiz sandıkların çoğu daha önceki seçimlerde zaten taşınan sandıklar” dedi.

#HDP
#Seçim
#Provakasyon
6 yıl önce