|

Sandıkta hile organize

16 gündür Türkan Saylan Kültür Merkezinde sayımlara iştirak eden AK Parti Milletvekili Erol Kaya, Maltepe'de sandıkta büyük usûlsüzlükler yapıldığını söyledi.

Şahin Şen
04:00 - 17/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 03:13 - 17/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Erol Kaya
Erol Kaya

İlçedeki sandık başkanı atamalarında birçok hukuksuzluk yaşandığını ifade eden Kaya, şu bilgileri verdi: "Mülki idare amirinin yeterli sayıda memur listesi sunmasına rağmen listenin dışından hatta ilçe ve il dışından sandık başkanları atandı. Memur olmayan, işçi, aşçı, berber, kasiyer gibi sandık kurulu üyeliği şartını taşımayanlar görevlendirildi. Bu suçtur. Bir kısmı FETÖ, bir kısmı DHKP-C, PKK bağlantılı kurul üyeleri gördük. Birinci dereceden akrabalar sandık görevlisi. Örneğin baba bir sandıkta, anne bir sandıkta, oğlu başka bir sandıkta görev almış. Dışardan gelen, atanmış sandık başkanlarının bulunduğu sandıklarda oy kullanma oranı Türkiye ortalamasının çok üzerinde, yüzde 90'ları geçiyor. Maltepe ve İstanbul seçimlerine gölge düşmüştür."

ORGANİZE BİR ÖRGÜT

AK Parti Milletvekili Hulusi Şentürk de Maltepe'deki seçim sürecinde YSK'nın birbiri ile çelişkili kararlarına dikkat çekti. Şentürk, "O kadar çok yanlış yapılıyor ki, 19 saat önce verdiği kararın tersi bir karar verdi YSK. MHP'den ve bizden müşahit olmadan kendilerine terminal kurmaya çalıştılar. Bu kadar pervasız bir durum sözkonusu" dedi. Kendisi de Maltepeli olan milletvekili Osman Boyraz ise "Maltepe'ye indim, sokakları gezdim. Vatandaş, 'organize suç örgütüyle karşı karşıyayız; irademizi kimseye teslim etmeyin, sahip çıkın' diyorlar" diye konuştu.

#Seçim
#Maltepe
#Erol Kaya
5 yıl önce