|

1 numaraya Weidenfeller

Tolga Zengin, Cenk Gönen ve gelecek için umut veren Günay Güvenç'in kalesini koruduğu Beşiktaş, daha tecrübeli bir isim için kolları sıvadı. Başkan Orman, teklifi dahi yaptı.

Yeni Şafak
04:00 - 13/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:58 - 12/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Beşiktaş'ta tecrübeli kaleci Tolga Zengin, Cenk Gönen ve performansıyla teknik heyetin beğenisini kazanan genç Günay'a rağmen tecrübeli bir kaleci transferi gündemi meşgul ediyor. Başkan Fikret Orman ve kurmaylarının Almanya'da Borussia Dortmund forması giyen Roman Weidenfeller'e resmi teklif götürdüğü öğrenildi. Bu sezon 31 maçta forma giyen 34 yaşındaki tecrübeli kaleci, son haftalarda kaleyi genç Mitchell Lengerak'a kaptırırken Alman kulübü de oyuncuyla yollarını ayırma düşüncesinde. Borussia Dortmund yönetiminin Weidenfeller için 3 milyon Euro istediği, Beşiktaş'ın ise 2 milyon Euro teklif ettiği kaydedildi. Alman kalecinin Borussia Dortmund ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Dortmund'un oyuncuyu takımda istememesi nedeniyle bonserviste orta yolun bulunması yüksek ihtimal.



Beşiktaş da tehlikede!


Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in mali sıkıntı nedeniyle Avrupa kupalarına katılmada problemli olduğunu ima ettiği kulüpler arasında Beşiktaş'ın da olduğu öğrenildi. Siyah-beyazlıların Gökhan Töre'den dolayı Rubin Kazan kulübüne olan ve 31 Mart 2015 tarihinden önce ödemesi gereken yaklaşık 900 bin Euro'luk bonservis bedeli taksidini belirlenen tarihten çok sonra ödediği ve bu nedenle UEFA lisansı konusunda sıkıntıda olduğu iddia edildi.



3 oyuncuya ödeme diğerlerine 10 gün sonra


Mali sıkıntılar yaşayan kulüp çalışanlarının 4 aydır, futbolcuların da 2 aydır alacaklarını ödeyemeyen Beşiktaş Kulübü'nde 3 oyuncuya ödeme yapıldı. Gökhan Töre, Sosa ve Demba Ba'nın alacaklarını hesaplarına yatıran yönetim, diğer futbolcuların ödemelerini de 10 gün içerisinde gerçekleştirecek.







#Beşiktaş
#Türkiye Futbol Federasyonu
#Avrupa kupaları
9 yıl önce