|

Beşiktaş'ta Boas sesleri

Teknik direktör arayışlarını sürdüren siyah-beyazlıların gündemine son olarak Porto'nun 33 yaşındaki çalıştırıcısı geldi. Portekizli teknik adam için Mourinho ve Ronaldo da olumlu referans verdi.

Engin Albayrak
00:00 - 5/04/2011 Salı
Güncelleme: 00:30 - 5/04/2011 Salı
Yeni Şafak
Beşiktaş'ta Boas sesleri
Beşiktaş'ta Boas sesleri

Sezon sonuna kadar takımı Tayfur Havutçu'ya emanet eden, ancak gelecek sezon için teknik direktör arayışlarını gizli bir şekilde sürdüren Beşiktaş'ın gündemine son olarak geçtiğimiz günlerde Porto'yu şampiyon yapan Andre Villas Boas geldi. Başkan Yıldırım Demirören'in Portekizli ünlü menajer Jorge Mendez'in sayesinde güçlü ilişkiler kurarken, Beşiktaş'a tranfser ettiği Portekizli futbolcular nedeniyle de teknik adamı da bu ülkeden bulabileceği bildirildi. Teknik adam arayışyarında menajer Mendez kritik isim oldu. İspanya'da Real Madrid'in ünlü teknik direktörü Jose Mourinho ve yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo ile yaptığı görüşmelerde teknik direktör arayışı konusunda tavsiyeler alırken, Porto'nun genç teknik direktörünün ön plana çıktığı öğrenildi. Uzun süre Jose Mourinho'nun yardımcılığını yaptıktan sonra kendi ayakları üzerinde dumaya karar veren teknik adamlığa başlayan 33 yaşındaki genç teknik adam sezon başında Porto'nun başına geçti.

GELECEĞİN MOURİNHO'SU

Porto ile 2013'e kadar sözleşmesi olan ve "Geleceğin Mourinho'su" olarak gösteriliyor. 7 Ağustos 2010'da Benfica'yı Portekiz Süper Kupası'nda 2-0 yenerek, ilk kupasını kazanan Boas, sezonunun bitmesine 5 hafta kala Porto'yu namağlup lig şampiyonu yaptı. Porto perşembe günü UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Spartak Moskova ile 20 Nisan'da Portekiz Kupası'nda Benfica ile karşılaşacak. Diğer yandan Demirören İspanya'da Rafael Benitez ve Atletico Madrid'i çalıştıran Enrique Sanchez Florez ile de görüşürken, Diego Maradona ile Hırvatistanlı Slaven Biliç de gündemde bulunuyor.


BOAS kimdir?

Genç yaşında Porto'da rakip takımı izleme görevini yaptı. 2000-01'de Virgin Adaları Milli Takımı'nı çalıştırdı. Mourinho ile Porto, Chelsea ve İnter'de çalıştı. 2009-10'da Académica'yı çalıştırdı, sezon başında Porto'ya geldi.


Jose Mourinho Demirören'e önerdi

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho ile dostluk kuran başkan Yıldırım Demirören, Boas konusunda bilgi aldı. Portekizli teknik adam Mourinho'nun eski yardımcısı Boas için, "Çok hırslı ve kaliteli bir teknik adam olacak. Porto'nun bırakacağını sanmıyorum ama Boas'ı alırsanız çok büyük iş yaparsınız" dediği öğrenildi



13 yıl önce