|

İyi ki şimdi olmuş!

Fenerbahçe’nin yıldız transferi Mesut Özil, imza töreninde, “Heyecanlıyım ve mutluyum. Fenerbahçe için rüyaydı. Benim için bir hayaldi. O yüzden çok mutluyum. Büyük kulüplerde oynadım ama Fenerbahçe benim için farklı. Sevdiğim ve değer verdiğim bir kulüp. Elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi

00:00 - 28/01/2021 Perşembe
Güncelleme: 23:13 - 27/01/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Sarı-lacivertli takımla 3.5 yıllık sözleşme imzalayan yıldız futbolcunun imza törenine çok yoğun ilgi gösterildi.
Sarı-lacivertli takımla 3.5 yıllık sözleşme imzalayan yıldız futbolcunun imza törenine çok yoğun ilgi gösterildi.
Fenerbahçe, İngiltere’nin Arsenal takımından renklerine bağladığı Mesut Özil için imza töreni düzenledi. Sarı-lacivertli takımla 3.5 yıllık sözleşme imzalayan yıldız futbolcunun imza törenine çok yoğun ilgi gösterildi. Mesut’un Fenerbahçe’ye geliş hikayesinin bir video ile gösterildiği toplantıda konuşan Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, “Renklerine bağlı olduğu Fenerbahçe’ye hoş geldin diyorum Mesut’a. Mesut, hepimiz için güzel bir rüyaydı; onun için de çocukluk hayaliydi.
Fenerbahçe’nin şanlı tarihinde çok büyük transferler oldu. Bizlerin de bu transferde payı olduysa, ne mutlu bizlere. Mesut’u daha yakından tanıdım ve insani değerleri, mütevazi duruşu, ülkesine, memleketine bağlılığıyla gençlere örnek olacak.
Bu güzel insan Fenerbahçeli olacak. Şanlı formamızın altında nice maçlara çıkacak” diye konuştu.


BENİM İÇİN BİR HAYALDİ

  • İmza töreninde görüşlerini dile getiren Mesut Özil ise,
    “Heyecanlıyım ve mutluyum. Fenerbahçe için rüyaydı. Benim için bir hayaldi. O yüzden çok mutluyum. İnşallah takıma sahada yeteneğimle faydalı olacağım. Başarılı bir sezon geçiririz. Ben inanıyorum Fenerbahçe’ye. Her zaman inanmışımdır Fenerbahçeli olarak. O yüzden burada olduğum için mutluyum. Herkese teşekkür ediyorum”
    dedi. 32 yaşındaki futbolcu kendisini kimin Fenerbahçeli yaptığı ile ilgili soruya,
    “Fenerbahçeli yapan kendimim. Maçları seyrederken küçükken birisi Galatasaraylı birisi Beşiktaşlı oluyordu. Ben Fenerbahçeliydim. Hep öyleydim hep de öyle kalacak”
    şeklinde cevap verdi. Mesut beğendiği oyuncularla ilgili
    “Eskiden Fenerbahçe Kulübü’nü izlerken Jay Jay Okocha’yı çok beğeniyordum. Şimdiki Fenerbahçe’de Pelkas’ı çok beğeniyorum. Çok yetenekli bir oyuncu”
    değerlendirmesinde bulundu.

ŞAMPİYONLUĞA İNANIYORUM

Fenerbahçe’deki hedefleri sorulan Mesut Özil,
“Şampiyonluğa inanıyorum. Fenerbahçe her sezon ligi kazanmak için oynuyor. İnşallah bunu en kısa sürede yapıp bu sene kazanacağız. Futbolcuda her zaman baskı vardır. Büyük kulüpler için oynadım. Fenerbahçe’de de baskı olacağını biliyordum. Elimden geleni yapacağım. Büyük kulüplerde oynadım ama Fenerbahçe benim için farklı. Sevdiğim ve değer verdiğim bir kulüp. Elimden gelen her şeyi yapacağım”
ifadelerini kullandı. Türkiye’ye dönüşüyle ilgili görüşlerini belirten Özil, “Çok gurur verici benim için. Çok mutluyum. Çok heyecanlıyım. Sabırsızlıkla bekliyordum. Duygularım çok yüksek. Çocukluğumda her zaman hayal edilmiş bir şey. O yüzden burada olduğum için de çok mutluyum. İki taraf için de hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİ

  • Fenerbahçe’deki uzun vadeli planlarını değerlendiren Mesut,
    “Hedef sadece Türk liginde değil Avrupa’da da Fenerbahçe’yi temsil etmek. Ligi kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Sonra da Şampiyonlar Ligi’nde başarı arayacağız”
    dedi. Yıldız futbolcu, bir gün Bundesliga’ya dönmek gibi bir niyeti olmadığını da ifade etti. Mesut,
    "Keşke ve iyi ki dediğin Bir şey var mı?"
    şeklindeki soruya ise,
    “Fenerbahçe’ye transferim keşke daha erken olsaydı. İyi ki şimdi olmuş”
    cevabını verdi. Mesut, Alman Milli Takımı’nı bırakma sürecinde yaşadığı sıkıntılara da değinirken,
    “Yalnızlık asla hissetmedim. Ailemle ve arkadaşlarım hep yanımdaydı. Almanya Milli Takımı’na başarılar diliyorum ama Almanya için asla bir daha oynamam”
    ifadelerini kullandı.
#Mesut Özil
#Fenerbahçe
#Faruk Ilgaz
3 yıl önce