|

Voleybolda Vakıfbank Avrupa şampiyonu

Kadınlar Voleybol CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’nde evsahibi Volei Alba Blaj’ı set vermeden geçen VakıfBank, Avrupa’nın en büyük kupasını üst üste ikinci kez kazandı. Sekizinci Dörtlü Final’ine çıkan sarı-siyahlılar, toplamda dördüncü kupayı müzesine götürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:11 - 7/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
VakıfBank, Avrupa’nın en büyük kupasını üst üste ikinci kez kazandı.
VakıfBank, Avrupa’nın en büyük kupasını üst üste ikinci kez kazandı.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Kadınlar Voleybol CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final’inde ev sahibi CSM Volei Alba Blaj takımıyla karşılaşan VakıfBank, rakibini 3-0 mağlup ederek kupayı 4. kez müzesine götürdü. Son Avrupa ve Dünya Şampiyonu VakıfBank, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmanın ilk setini 25-17 önde geçti. Sarı-siyahlılar, 2. seti de 25-11 alarak mücadelede durumu 2-0’a getirdi. Son seti de 25-17 önde bitiren VakıfBank, 2011, 2013 ve 2017’den sonra 4. Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

GÖZDE ŞAMPİYON BIRAKTI

VakıfBank’ın kaptanı Gözde Kırdar dünkü finalle birlikte voleybol kariyerinin son maçına çıktı. Maçtan sonra duygulanan Gözde gözyaşlarını tutamadı. Günün ilk karşılaşmasında İtalyan İmoco Volley’e 3-0 yenilen Galatasaray ise dördüncülükte kaldı.

  • Erdoğan tebrik etti
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. kez Avrupa şampiyonu olan Vakıfbank’ın Başkanı Osman Demren’e bir tebrik telgrafı gönderdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da yayınladığı mesajla VakıfBank camiasını kutladı.

#Gözde Kırdar
#VakıfBank
6 yıl önce