|

Stefan Kuntz kimdir, nereli, kaç yaşında? Stefan Kuntz'un hayat hikayesi

Stefan Kuntz TFF'nin yapmış olduğu açıklama ile A Milli Futbol Takımı'nı çalıştırmıştı. Daha önce de önemli milli takımları çalıştıran Stefan Kuntz kimdir? Stefan Kuntz kaç yaşında, nereli, hangi takımları çalıştırdı? İşte merak edilen bütün detaylar sizlerle...

13:05 - 25/03/2022 Cuma
Yeni Şafak
​Stefan Kuntz kimdir, nereli, kaç yaşında? Stefan Kuntz'un hayat hikayesi
​Stefan Kuntz kimdir, nereli, kaç yaşında? Stefan Kuntz'un hayat hikayesi

Stefan Kuntz'un kim olduğu ile ilgili çok fazla soru mevcut. A Milli Takımı çalıştıran Stefan Kuntz kimdir? Stefan Kuntz kaç yaşında, nereli, hangi takımları çalıştırdı? İşte bütün detaylar sizlerle...

A Milli Takımımız, Portekiz'e deplasmanda 3-1 yenilerek 2022 Dünya Kupası'na katılma şansını kaybederken Stefan Kuntz maçın ardından açıklamalar yaptı. Mücadele 2-1 iken 85. dakikada penaltı kaçıran Burak Yılmaz'la ilgili de konuşan Alman teknik direktörün açıklamaları şöyle:

"İlk 20 dakika oyuncularımızın sanki galibiyete inanmadıklarını gördük. İlk golden sonra iyi şutlarımız, iyi ortalamalarımız oldu. Oyuncularımızın hisleri bu pozisyonlardan sonra geri döndü. İkinci golde bir dikkatsizliğimiz oldu. Çok çalıştık ama rakibe yakın oynamalıydık golü getiren hamleden önce.

"Sıkı çalıştık"

  • "Devre arasında yaptığımız konuşmada Letonya ve Karadağ maçlarını hatırlattım. Geri düşünce nasıl geri geldiğimizi anlattım. Onlara dedim ki 'Portekiz'de Portekiz'e karşı pozisyonlar buluyorsunuz. Kazanabileceğinize inanıyor musunuz?' dedim. 'Evet hocam' dediler. 'O zaman sahada gösterin' dedik. İkinci yarıdaki performansımızla gurur duyuyorum. Portekiz'e Portekiz'de top oynatmadık. Sıkı çalıştık. Beraberliği yakalama fırsatımız vardı. Bazen de şans lazım"

"Burak'a gurur duymalısın dedim"

"Maç sonunda bir daire oluşturduk, bir araya geldik. Burak'a, 'Gurur duymalısın çünkü bu takımın kaptanısın' dedim. Letonya karşısında Burak'ın penaltısı olmasa, bu takım burada olmazdı. Bazen de şansa ihtiyacınız olur."

"Daha çok gelişeceğiz"


"Bizim genç bir takımımız var. Büyüyor, gelişiyoruz. Bu mağlubiyet üzerinden yeni şeyler inşa edersek, dersler çıkarırsak gelecekte daha çok gelişeceğiz."

Stefan Kuntz kimdir? Stefan Kuntz kaç yaşında, nereli, hangi takımları çalıştırdı?

  • Stefan Kuntz 30 Ekim 1962’de Almanya’da dünyaya geldi. Diziliş tercihi 4-3-3 yönünde olan Alman teknik adam kariyerine 1999 yılında Neunkirchen takımını çalıştırarak başladı.
  • 2000’de Karlsue’nin başına geçen Kuntz 2003’te ise Mannheim’i çalıştırdı. Farklı takımlarda görev aldıktan sonra 2006’da Bochum’un başına geçen Kuntz, 2008 yılında ise K’lautern ile anlaştı.
  • Bir süre DFL’de yönetim kurulu üyesi olarak görev alan başarılı teknik adam 2020’de ise Almanya milli takımının başına geçti. 7 Ağustos 2021’de ise Alman teknik adamla yollar ayrıldı.
  • Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım teknik direktörlüğü görevi için Alman Stefan Kuntz ile anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.
#​Stefan Kuntz
#​Stefan Kuntz kimdir
#A Milli Takım
#Stefan Kuntz'un hayat hikayesi
2 yıl önce