|

Apple ve Samsung'un ardından Google da kutu içeriğinden şarj cihazını kaldırıyor

Apple ve Samsung, aldığı kararla birlikte tepe seviyesi modellerden şarj cihazlarını kaldırdı. Şimdi benzer stratejiyi Google da uyguluyor. Pixel 6'dan itibaren yeni nesil Google Pixel'lerin kutu içeriğinde USB-C şarj adaptörü gelmeyecek.

Yunus Emre Şahin
12:23 - 18/08/2021 Wednesday
Güncelleme: 12:24 - 18/08/2021 Wednesday
Yeni Şafak
Google Pixel 6
Google Pixel 6
Apple
ve
Samsung,
geçtiğimiz dönemlerde çeşitli açıklamalar yaparak tepe seviyesi ürünlerde kutu içeriğinden
şarj cihazını kaldırmıştı.
Alınan bu karar diğer akıllı telefon üreticilerini de harekete geçirmiş durumda. Son olarak
Google
da benzer bir karar alarak
Pixel
6
ve
Pixel 6 Pro'da
bu sistemi uygulamaya başlıyor.
Şirket, çoğu insanın zaten bir
USB-C şarj adaptörüne
sahip olduğunu, bu nedenle artık kutulara bu ürünleri eklemeye gerek olmadığını belirtiyor. Bu noktada şirketlerin aslında önemli bir tasarruf sağladığını da unutmamak gerekiyor. Tabii bu şarj cihazı eksikliği kullanıcıya bir
'indirim'
olarak yansımıyor.

Şarj cihazından vazgeçmek için çevresel bir dizi argüman da var: Müşterilere daha az yedek şarj cihazı sunulması aslında teorik olarak elektronik atığı azaltıyor. Yine de bunu kanıtlamak zor ve potansiyel olarak, aksesuar şarj cihazının üretilmesi ve gönderilmesinden kaynaklanan sera gazı emisyonlarının, insanlar bunları üçüncü taraf üreticilerden satın aldıkça daha fazla şirket arasında yayılacağı anlamına geliyor.

Yine de kesin olmayan bir şey var: Bu üç büyük akıllı telefon üreticisinin şarj cihazlarını kutudan çıkarmayı taahhüt etmesiyle, daha küçük şirketler de aynı şeyi yapmak ve benzer stratejiyi uygulamak durumunda kalacak gibi görünüyor.

#google
#google pixel
#google pixel 6
#google pixel 6 kutu içeriği
3 years ago