|

Galaxy S10’un parmak izi sensörü kolayca aşılabiliyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un, Galaxy S10’da kullandığı ultrasonik parmak izi sensörünü kolayca aşmanın bir yolu ortaya çıktı. Düzenlediği lansmanda parmak izi sensörü için oldukça iddialı bir tanıtım gerçekleştiren firmanın iddialarının aslını yansıtmadığı görülmüş oldu.

11:00 - 10/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 11:09 - 10/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S10'lar da kullanılan ultrasonik parmak izi sensörünün parmak izi içerisindeki kan akışını algıladığı ifade edilmilşdi.
Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S10'lar da kullanılan ultrasonik parmak izi sensörünün parmak izi içerisindeki kan akışını algıladığı ifade edilmilşdi.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, en yeni cihazı Samsung Galaxy S10’da yer alan ultrasonik parmak izi sensörünün kandırılamayacağını düzenlediği lansmanda iddia etmişti. Lakin yapılan testin sonucu ne yazık ki bu gerçeği yansıtmıyor.

Imgur adlı fotoğraf platformunda detaylı bir rapor hazırlayan DarkShark adlı kullanıcı, ultrasonik parmak izi sensörünün 3D baskı yöntemiyle kandırılabileceğini açıkladı ve ultrasonik parmak izi sensörünü nasıl kandırdığını açıkladı.


Çekilmiş bir fotoğraf ile Samsung Galaxy S10’da yer alan ultrasonik parmak izi sensörünü aştı!

Kendi telefonu ile fotoğrafını çeken DarkShark, parmak izinin görünen bir kısmına odaklana fotoğrafı kırpt. Ardından söz konusu fotoğrafı 3Ds Max adlı programa atarak üç boyutlu baskısını çıkaran DarkShark, çıkarttığı baskı ile Samsung Galaxy S10’un ultrasonik parmak izi sensörünü kolayca aşmayı başardı. 500 TL’nin altında bir maliyet ile telefonun parmak izi sensörünü aşmayı başaran DarkShark duyduğu endişeleri de dile getirdi.


Buna ek olarak Samsung, düzenlediği lansmanda ultrasonik parmak izi sensörünün parmak içindeki kan akışını dahi tespit ettiğini belirtmişti. Fakat yapılan test bu durumunda gerçek olmadığını gözler önüne sermeye yetiyor.

Biyolojik güvenlik teknoloji sayesinde tüm kişisel bilgilerini mobil cihazlarına taşıyan insanların bu denli bir eksiklikler yüzünde kişisel bilgilerini, kredi kartı şifrelerini ve hesap bilgilerinin en geç 15 dakika içerisinde kaybetmesinin mümkün olduğu ifade ediliyor.

#Samsung
#ultrasonik parmak izi sensörü
#Galaxy S10
5 yıl önce