|

Selçuk Bayraktar: Kızım astronot olsun, oğlum uzaya gitsin

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul büyük bir coşkuyla başladı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar TEKNOFEST festivali ile ilgili TVNET’e açıklamalarda bulundu. Bayraktar, “Festivalimizin mottolarından bir tanesi ‘kızım astronot olsun, oğlum uzaya gitsin, dedelerin aklı havada olup dedelerin izinde olanların festivali. Nuri Demirağ’ların, Vecihi Hürkuş’ların, Lagari Hasan Çelebi’lerin festivali” diye konuştu.

Yeni Şafak
17:42 - 20/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 18:00 - 20/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar.
T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar.

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul 3. Havalimanı’nda başladı. Başta öğrenciler, gençler ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören festival, Türkiye’nin geleceğini gösteren teknolojileri canlı canlı deneyimleme ve izlem imkanına kavuştu.

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ise TEKNOFEST İstanbul’a özel Tvnet’e konuştu. Bayraktar konuşmasına şunları ifade etti:

  • “Katılım çok yoğun. Alan ilk günden neredeyse doldu taştı diyebilirim. Bu aslında çok güzel bir şey. Ülkemiz inşallah bu havacılık ve uzay tutkusuyla, teknoloji geliştirme tutkusuyla 2023 hedeflerine ve sonraki hedeflerine varacağının göstergesi. Ülkemizi genç kardeşlerimiz ekonomik, katma değer üretme ve teknoloji geliştirme anlamında geleceğe taşıyacak. Uzaya ve hatta ötesine taşıyacaklar. Festivalimizin mottolarından bir tanesi ‘kızım astronot olsun, oğlum uzaya gitsin, dedelerin aklı havada olup dedelerin izinde olanların festivali. Nuri Demirağ’ların, Vecihi Hürkuş’ların, Lagari Hasan Çelebi’lerin festivali. O anlamda 7’den 70’e tüm milletimizi aile boyu değil sülale boyu festivalimize bekliyoruz.”

Ziyaretçi akınına uğradı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapılarını bugün ziyaretçilere açtı.

Açılışına sayılı günler kala dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nda Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapılarını bugün ziyaretçilere açtı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleşen festival, sabah saatlerinden itibaren binlerce öğrencinin de aralarında bulunduğu yoğun ziyaretçi akınına uğradı.

#TEKNOFEST
#Selçuk Bayraktar
#Havacılık
#Uzay ve Teknoloji Festivali
5 yıl önce
default-profile-img