|

Twitter’da canlı yayın dönemi başladı

Dünyanın en büyük mikro blog sitesi Twitter üzerinden artık canlı yayın yapılabilecek. Son gelen güncelleme sonrası iOS ve Android platformlarında kullanıcılar canlı yayın paylaşabilecek.

Yeni Şafak
10:02 - 15/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:07 - 15/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Twitter üzerinden Periscope desteği ile canlı yayın yapabileceksiniz.

Twitter beklenen özelliği sonunda yayınladı. Facebook ile birlikte sosyal medya üzerinde en çok kullanıcıya sahip olan Twitter, gözle görülür en büyük eksiği sayılabilecek olan canlı yayın özelliğini Periscope'un desteği altında kapatıyor.





Kullanım amacı ve deneyimi ile Facebook ile ciddi rekabet edebilecek olan canlı yayın özelliği artık Twitter üzerinde de kullanılabilecek. Son gelen güncellemeyle birlikte kullanıcılar tweet atma tuşuna bastıklarında “canlı yayın" seçeneğine basarak, canlı yayını takipçileriyle paylaşabilecek. Twitter üzerinden yapılan canlı bir yayının izleyicileri, yorumla birlikte kalp göndererek yayıncıyla etkileşime geçebiliyorken içerisinde canlı yayın bulunan tweetler, retweet edilebilecek.




Canlı yayın özelliğini kullanmak için Twitter uygulamanızı güncellemeniz gerekiyor. Canlı yayına devam edebilmeniz için Twitter hesabınızın Periscope hesabı ile bağlantılı olması gerekiyor. Eğer Periscope hesabınız varsa ve Twitter uygulaması üzerinde canlı yayın kısmına bastığınızda “canlı yayına geç" tuşuna basarak, canlı yayını başlatabilirsiniz.






Yaklaşık 3 yıllık bekleyişin ardından Twitter - Periscope birlikteliği ile canlı yayın özelliği Twitter'e gelmiş oldu.









#Twitter
#Twitter Canlı Yayın
#Twitter Live
7 yıl önce