|

VirusTotal platformunun ilk Türk üyesi: TRAPMINE

Google'ın sahibi olduğu ve dünyanın en büyük şüpheli dosya tarama servisi VirusTotal'ın en yeni silahı Türkiye merkezli TRAPMINE oldu. Kötü amaçlı yazılımları önleme sistemi, yapay zeka teknolojisine dayanan TRAPMINE, her gün 1 milyondan fazla dosyanın taranması için kullanılacak.

Yeni Şafak
13:30 - 22/11/2018 الخميس
Güncelleme: 17:55 - 22/11/2018 الخميس
Yeni Şafak
TRAPMINE kullandığı yapay zeka algoritmasıyla zararlı yazılımların %95'ini başarıyla tespit edebiliyor.
TRAPMINE kullandığı yapay zeka algoritmasıyla zararlı yazılımların %95'ini başarıyla tespit edebiliyor.

Kurumsal bilgisayarların güvenliğinde, yapay zeka algoritmaları ile geliştirilen çözümler sunan TRAPMINE, Google'ın VirusTotal tarama motoruna kabul edilen ilk Türkiye merkezli ürün oldu. Küresel alanda 64 adet anti-virüs yazılımını bünyesinde barındıran VirusTotal, her gün 1 milyondan fazla dosyanın taranması için kullanılıyor.

TRAPMINE ilk olarak Anti-Virüs Test Standartları Organizasyonu (AMTSO) üyesi bağımsız test kuruluşları tarafından test edilip onaylandı. TRAPMINE anti-virüs motorunun sadece yapay zeka kullanarak zararlı yazılımların %95'ini başarıyla tespit ettiği kanıtlandı.


  • Firmanın Teknik Müdürü Yasin Sürer, "Geliştirdiğimiz yapay zeka tabanlı yeni nesil antivirüs motoru, TRAPMINE gelişmiş uç nokta güvenlik ve yanıt platformunun sadece bir bileşeni. VirusTotal'de ve dünya genelinde, yapay zeka tabanlı sadece 8-9 adet yeni nesil antivirüs motoru bulunuyor. TRAPMINE ve VirusTotal işbirliği ile günlük 1 milyondan fazla dosyayı analiz edeceğimizi öngörüyoruz. TRAPMINE sahip olduğu altyapıyı VirusTotal aracılığı ile son kullanıcılar ve bilgi güvenliği topluluğuyla ücretsiz olarak buluşturarak, ülkemizi uluslararası arenada bu alanda temsil eden ilk firma olmaktan gurur duyuyoruz.” yorumunda bulundu.

TRAPMINE firmaları zarara uğratan virüslere şans tanımıyor

Kötü amaçlı yazılımlar güvenlik bariyerleri tarafından tespit edilmemek için kendilerini ve oluşturdukları içerikleri sürekli olarak değiştirebilme kapasitesine sahip. Bu nedenle, günümüzde ağırlıklı olarak kullanılan imza-tabanlı güvenlik çözümlerini kolayca aşmayı başarabiliyorlar.

  • Küresel alanda başta sağlık, finans, teknoloji ve kamu kurumlarının kabusu haline gelen fidye yazılımları, siber espinoyaj faliyetleri için kullanılan zararlı yazılımlar sürekli geliştirilerek imza tespit teknolojisi ve sandbox kullanan güvenlik yazılımlarını aşmayı başarıyor. Her yıl %350 artış gösteren fidye yazılım saldırıları, 2017'de 5 milyar dolardan fazla zarara neden olarak binlerce firmayı maddi sıkıntıya sürükledi. Diğer yandan son günlerde Avrupa ve ABD’de bazı antivirüs ve güvenlik yazılımları, kritik verileri çalmakla suçlandığı için yasaklandı. Bu noktada ülkelerin siber güvenlik çözümlerinde dışa bağımlılığının azalması, ulusal güvenlik için kritik bir rol oynuyor.

Kurumsal sistemlerde makine öğrenimi ve davranış analizine dayanan güvenlik çözümleri sunan TRAPMINE ise bilgisayarların iyi ve kötü dosyaları ayırt etmeyi öğrenmesini sağlıyor. Geleneksel çok katmanlı güvenlik bariyeri sistemini makine öğrenimi ile değiştiren TRAPMINE, gerçek zamanlı olarak sıfır gün saldırılarına karşı maksimum koruma sağlıyor.

VirusTotal hakkında

2004 yılında hayata geçen ve 2012 yılında Google tarafından satın alınan VirusTotal, dünyanın en büyük ve güvenilir zararlı yazılım tarama platformu unvanına sahip. Bünyesinde 64 adet anti-virüs yazılımı barındıran VirusTotal şüpheli dosya ve URL'leri ücretsiz olarak tarıyor. Fortune 500 firmalarından her sektörden firma ve startup'ların düzenli olarak kullandığı VirusTotal, kötü amaçlı yazılımların tespit edilmesi ve çözüm geliştirilmesinde küresel alanda çok büyük bir rol oynuyor. VirusTotal aynı zamanda, Dünya’nın en büyük siber tehdit istihbarat platformu olarak biliniyor.

#Antivirüs
#bilgisayar
#yazılım
٪d سنوات قبل