16:25, 17/04/2025, PerşembeG: Güncelleme: 16:27, 17/04/2025, Perşembe

İETT battı otobüs esnafı iflasın eşiğinde: Özel halk otobüsü sahipleri Saraçhane’de eylem yaptı

İstanbul'un ulaşım yükünü sırtlayan 3 bin 41 Özel Halk Otobüsü esnafı adeta iflasın eşiğinde... Özel Halk Otobüsü esnafı, Saraçhane’deki İBB binası önünde toplandı. Birikmiş alacakları için belediyenin ödeme takvimine uymadığı, paralarını alamadıklarını belirten otobüs esnafı, toplam alacaklarının 5 milyar TL’yi aştığını ifade etti. Eylem kararı alanı esnaflar, biriken borçları nedeniyle zor durumda kaldıklarını söyledi. Saraçhane önünde toplanan kalabalık İETT Genel Müdürü İrfan Demet’e tepki göstererek, ‘Yönetim istifa! İrfan istifa’ sloganlarıyla hakkını aradı. Para yatırılmayınca şoför maaşlarını da ödeyemediklerini belirten otobüs esnafı, tamir ve yakıt masrafına yetişemediklerini ifade etti. Önümüzdeki günlerde kontak kapatacaklarını vurgulayan İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası, “Bu bir tehdit değil, bu bize dayatılan, sürdürülemez koşulların kaçınılmaz sonucudur. Ya çözüm üretilir ya da İstanbul’da toplu taşıma sistemi çöker” ifadelerine yer verdi.

YÜZDE 53 AÇIK VERİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin dün gerçekleşen oturumunun ana gündem maddesi İETT oldu. Yanan otobüsler, aksayan seferler, artan kazalar ve çalışmayan klimalarla son yıllarda vatandaşı canından bezdiren İETT’nin 2024’te yüzde 53 açık vererek battığı belirtildi.

İETT’nin faaliyet raporunun gündeme geldiği meclis oturumunda söz alan İBB AK Parti Meclis Üyesi Avukat Muhammet Kaynar, dikkat çeken bilgiler paylaştı.
2024’te 19 milyar 979 milyon TL gelir elde eden İETT’nin giderinin ise 30 milyar 602 milyon TL olduğu belirtildi.
İETT’nin 10 milyar 623 milyon TL açık vermesine rağmen kurumun içinde bulunduğu mali tabloya göre öncelikli olmayan konularda harcama yapıldığını anlatan Kaynar,
“2019 yılı sonu itibarıyla 725 milyon 942 bin TL borcu bulunan İETT’nin borcu 2024 yılında 24 milyar 327 milyon TL’ye yükseldi”
dedi.

İETT battı
Gündem
İETT battı
İETT battı: Otobüsler duracak
Gündem
İETT battı: Otobüsler duracak
İBB böyle battı
Gündem
İBB böyle battı


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026